Första rundan på Dunes

Blev en ganska sen frukost, där favoriten var omelett som tillagas medan man väntar. En av de saker vi sett fram emot. Hade starttid strax efter 12.

Pelle tog ett kort på oss innan vi gick till 1:a tee.

Fick skapliga utslag och vädret var riktigt fint, så rundan började bra.
Då vi hålat ut på hål 1 sa Pelle att han inte mådde bra. Vi blev naturligtvis oroliga, men han sa att det nog skulle bli bättre om han gick upp på rummet och vilade. Han sa att vi skulle spela vidare utan honom.

Då vi var på väg att håla ut på hål 3 fick vi via telefon reda på att en ambulans skulle hämta Pelle. Vi hade ingen aning om vad som hänt, men Gittan avbröt naturligtvis rundan och skyndade sig mot klubbhuset. Vi kände oss vilsna och oroliga, men bestämde oss ändå för att spela vidare. Vi skulle knappast få följa med i ambulansen och hade kommit överens med Gittan om att hon skulle höra av sig så fort hon visste hur det stod till med Pelle.

Efter ett tag hörde Gittan av sig och sa att de var på ett sjukhus i Antalya, cirka 4 mil från Belek, för att Pelle fått en hjärtinfarkt. Man kan inte påstå att nånting kändes bättre då vi hörde detta. Vi sa till henne att vi kunde åka till sjukhuset för att stötta henne, men det ville hon inte. Kände oss hjälplösa, men bestämde oss ändå för att fortsätta rundan istället för att gå tillbaka till hotellet. Fick gå igenom några bollar och kom ikapp ett svenskt par, Katarina och Peter, som vi sen spelade färdigt rundan med.

Då vi spelat färdigt ringde vi Gittan och fick höra att de försökt göra en ”ballongvidgning” av ett kranskärl på Pelle. Tyvärr hade detta inte lyckats, så man hade bestämt att de skulle göra en ”bypass-operation” nästa morgon. Vi erbjöd oss att komma till sjukhuset för att hålla henne sällskap, men hon tyckte att det inte behövdes.

Så vi satte oss i baren och småpratade innan vi gick upp på rummet. Den här gången hade vi inte utsikt mot golfbanan från balkongen, spelade mindre roll eftersom man sällan är på rummet dagtid.

Efter att vi ätit middag i restaurangen blev det ett kort mot golfbanan. Banan som vi spelat den här dagen kallas för ”dunes” och har gröna lampor runt hålen som vetter mot hotellet (lamporna speglade sig i vattenhindren). Den andra banan, ”pines”, har orange lampor. Pratade mycket om vad som hänt under dagen och kom fram till att vi i alla fall skulle försöka spela de golfrundor vi hade inbokade.