Första rundan på Pines

Var i kontakt med Gittan och fick reda på att operationen inte gjorts ännu. Åt en sen frukost, vi skulle ju spela på ”pines” med start 12:30.

Frukosten åt vi ute, med bra utsikt över delar av banan.

Fanns tid till att stå på drivingrange också. Vädret var minst lika fint som dagen innan.

Efter att ha stått på rangen ett tag var det bara att gå mot övningsgreen, så att alla klubbor skulle bli använda innan rundan.

När vi kom till startkuren var det lite förvirrat, eftersom vi var 8 spelare som hade exakt samma starttid. Dessutom hörde 6 av spelarna till ett grabbgäng från Sverige, som gärna ville spela som trebollar. Löste sig genom att vi väntade en stund och gick ut tillsamman med Inga och Erik från Tyskland. Blev ett kort på oss vid 1:a tee innan vi gav oss iväg.

Vi konstaterade ganska snabbt att Erik var den som hade bäst kontroll på sina golfslag. Han slog inte så långt, men hela tiden spikrakt mitt i banan.

Pines är en lite jobbigare bana med extremt ondulerade fairways, syns lite på bilden ovan. Var också långa transportsträckor mellan flera hål. Pratade en hel del med varandra om hur snabbt saker och ting kan förändras. Bestämde oss för att försöka njuta av att vi hade semester med fint väder och dessutom hade trevligt sällskap.

Efter avslutad runda såg vi på messenger att operationen varit lyckad, men att Pelle var nersövd och att Gittan skulle få vänta upp till 48 timmar innan hon fick se honom. Kändes mycket skönt att höra att operationen gått bra. Efter ett tag fick vi syn på en gammal bekant. Mannen på bilden ovan fanns vid banan redan 2014, då vi var ner första gången. Han putsade golfskor (mot betalning) och lockade kunder genom att gå runt mellan de som spelat färdigt och ropa ”shoe shoe” med gäll röst.

Satte oss ett tag på uterestaurangen precis intill banan och pratade med Peter och Katarina, som vi spelat med dagen innan. De hade spelat med Trine och Brian från Danmark. Visade sig att Trine jobbade på samma företag som Bettans syster.
Sen hörde Gittan av sig och berättade att hon skulle komma till hotellet och hämta lite kläder. Vi ville naturligtvis träffa henne och prata. Blev inte så mycket sagt, men det var i alla fall skönt att se henne.

Efter middagen fick vi testa en drink som var ny för oss. Lynchburg lemonade som bland annat innehåller Jack Daniels har fått sitt namn efter staden Lynchburg, där man destillerar Jack Daniels bourbon. För att det ska vara riktigt ska drinken serveras i lite ovanliga glas (som man turligt nog hade i baren).