Bremm till Zell

Mycket oväsen på morgonen från en helikopter som besprutade vinstockarna längre bort.

Kikade upp genom takluckan och såg en man med ett bensindrivet sprutaggregat på ryggen. Han hade ingen mask på sig så vi antog att det han sprutade var oskadligt för människor. (Kortet taget med maximal zoom på kameran).

Vinden blåste dessutom mot mannen med sprutaggregatet, så det blev frukost ute idag också.

Efter frukost tömde vi gråvatten och fyllde på färskvatten.
Åkte sen mot Wohnmobilstellplatz Zell/Mosel, som ligger nära floden. Den har visserligen inga faciliteter, men man kan gå/cykla bort till campingen i närheten. Vi hittade platser bredvid varandra och ställde bägge husbilarna med fronten mot floden.

Tog fram cyklarna och cyklade mot stadskärnan. På den lilla gångbron över floden ska man leda cykeln.

Våra husbilar står till vänster om mitten i bilden.
Tog oss till weingut Theo Engel som är vår favorit här i Mosel. Även den här gången kände Helma igen oss och det blev lite allmänt prat också. Sen fokuserade vi på vinprovningen, och vi blev inte besvikna på sortimentet den här gången heller.

Precis som vanligt handlade vi lite för mycket för att ta med på cyklarna. Helma sa att hon kunde leverera vinet till oss imorgon då hon är på väg till affären. Tog ett kort inne i affären innan vi gick till nästa aktivitet. (Var tyvärr motljus.)

Vi har traditionen att sätta oss med varsin glass efter vinprovningen i Zell. (Tror vi varit på samma ställe varje gång.)

Blev ett kort från ovan också, fast det var lite soldis.

Tog det lugnt i skuggan resten av dagen.

Dagens etapp var på drygt 1 mil.