Zell till Enkirch

2016-08-07

Soligt, och väldigt varmt redan på morgonen idag. Åkte vidare till den stora ställplatsen i Enkirch där vi hittade fina platser ganska nära Mosel.

Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att ta en lite längre cykeltur. Sandra och Stefan hade siktet inställt på Bernkastel-Kues. Vi hade inte bestämt riktigt hur långt vi skulle cykla, så vi kom överens om att träffas vid husbilarna på kvällen. Bettan hade bra fart då vi gav oss iväg.

Då vi kom till nästa ort, Traben-Trarbach, stannade vi en liten stund.
Som man ser på bilden ovan var det riktigt soligt (och varmt).

Vi cyklade några kilometer till och då vi kom till Kinheim tyckte vi båda att vi kände igen oss. Kom på att vi stått på ställplatsen på bilden, förra året, och att det varit otroligt varmt då också.

Lyckades hitta ett litet improviserat café i en trädgård, där vi satte oss ner med varsitt glas Riesling.

Då det var dags att cykla vidare tyckte Bettan att det räckte för henne, det var i alla fall 15km tillbaka till husbilarna. Einar bestämde sig för att försöka cykla till Bernkastel-Kues och vända där.

I Ürzig kunde man se att de kommit en bra bit på väg med byggandet av Hochmoselbrücke. Den ska vara färdig 2018 och kommer då att vara 160 meter hög och 1,7 km lång.

Blev ett kort på Bernkastel-Kues innan det var dags att cykla ner till en glasskiosk alldeles vid floden. Tog en mjukglass som smakade fantastiskt gott i värmen. Sen var det bara att cykla tillbaka till Enkirch som ligger 30km bort. (Kändes lite jobbigt att tänka på att det var 30km kvar att cykla.)

Några kilometer utanför Bernkastel-Kues var det massor av skärmflygare som gled omkring på de varma uppvindarna.

Bettan och Sandra blev hungriga så de satte igång grillandet innan Einar var tillbaka från cykelturen. De långa cykelturerna och en god middag gjorde att det blev ganska sömnigt framåt kvällen. Vi bestämde i alla fall att vi skulle stanna en dag till i Enkirch.

Dagens etapp var på ca. 1,5 mil.