Würzburg till Laudenbach

2013-07-31

Sov riktigt bra på golfbanans parkering, vaknade vid 7-tiden och åt frukost.
Det skulle vara seniortävling med start klockan 08:30, så vi tänkte hinna ut före starten. Einar’s vagn som gick sönder på Jakobsbergs golfanlage var ännu mer paj idag. Vi hade tänkt hyra en vagn istället, men de öppnade inte förrän 09:00 så det fick gå ändå. Vi spelade bra golf bägge 2, Bettan började rundan med ett par på hål 1 (ett par 4).

Einar stretade på med sin vagn, som funkade bäst med ett hjul i luften.

Bettan hamnade i lite svårigheter nära ett vattenhinder, men redde ut det hela. Efter 9 hål var vi lite svettiga och passade på att ta en kort paus för att äta en smörgås. Precis då Einar skulle slå ut på hål 10 kom en man med hund gående mot oss. Han hade hoppats på att gå ut på hål 10 innan seniortävlingen kom dit. Eftersom en 3 boll var på väg spela in på hål 9 erbjöd vi honom att slå ut med oss. Manfred och hans hund Max gick med oss de sista 9 hålen. Trots att Manfred bara pratade tyska hade vi en hel del hjälp av att han kunde banan.

Manfred står på 14:e green och väntar medan Bettan, som gjort ett fint inspel, går runt med sin vagn. Hunden Max var inte kopplad, men var otroligt lydig och hade dessutom koll på vart man skulle gå

Vi står och pustar ut lite på fairway till hål 16.

Här står vi på green till hål 18 och är glada, eftersom vi spelat riktigt bra golf idag. (Einar fick 40 poäng och Bettan 35.) Satte oss på restaurangen och tog in lite svalkande dryck innan vi gick till duschen.

Sen bar det av söderut på ”Romantiche Strasse”.

Var inte så mycket att se i början, tog i alla fall ett kort då vi stannade och fikade vid ett majsfält. Blev inte så många mil, eftersom vi var lite möra efter golfen. Stannade till på en ställplats vid campingen Schwabenmühle i Laudenbach.

Ställde upp husbilen och åt lite sill och potatis i skuggan. Spelade lite boule efter maten, Bettan vann med 10-8. Hade kopplat in ström för att ladda datorn (4 euro för 12 timmar). Efter några timmar kom 2 husbilar till och lyckades fixa så att alla blev utan ström. Campingvärden kom, som tur var, och redde ut det hela och vi fick ström i 15 timmar istället för 12.
Slappade och läste böcker resten av kvällen.

Dagens etapp var på 7 mil.