Wasserscloß Westerwinkel till Brietlingen

2010-07-18

Frukost inne i husbilen eftersom det var tidigt och bara 11 grader ute. Solen sken från en blå himmel, så det blev shorts och kortärmat i alla fall. Var inte så mycket folk ute på banan. Vi lät paret från Linköping gå ut före oss.

Låg dagg kvar på tee 1, ett par 4 på 358/322 meter, när vi peggade upp.
(Man hade dock borstat greenerna så de var hyfsat torra.) Efter bara några hål började det bli ganska varmt i luften. Man fick gå ganska långt mellan många av hålen.

Tog ett kort på slottet, som skymtade mellan träden. Spelade hyfsad golf allihop, åtminstone i början. Vid utslagsplatsen för hål 9 fanns det ett litet hus med toa och en kyl med kylda drycker. Tog en snabbfika och köpte lite kall dricka, innan vi gick vidare på hål 9.

Hade blivit lite moln på himlen då vi kom till hål 12, men det var riktigt varmt ändå.

Einar gör sig beredd att slå ut på hål 12, ett par 4 på 319/286 meter.

Bettan framför slottet, då vi är på långpromenad mot hål 17. Till slut var vi i all fall framme på green till hål 18.

Riggade upp kameran på golfbagen och fick ett kort. Var riktigt skönt med en dusch efter rundan. Tävlingen damer mot herrar slutade oavgjort idag. Ing-Britt hade bäst resultat, med 75 slag netto (Einar hade 76 slag). Åt en riktigt god och ganska billig lunch på golfrestaurangen innan vi åkte vidare.

Damerna erbjöd sig att börja köra, när vi bestämde oss för att skippa småvägarna och ta Autobahn.

Inget speciellt hände utefter vägen, stannade och fikade en gång.

Vi letade ställplats ett tag innan vi hittade en intill en liten sjö i auf den Bergen (Brietlingen). Innan dess hade vi ratat en överfull plats vid sporthallen i Scharnebeck. Gick upp till kiosken/restaurangen och åt lite enklare mat till middag, smakade jättebra.

På vägen tillbaka till husbilen knäppte vi ett kort på en stilla och folktom badplats, 50 meter från bilarna. Sen satt vi ute och pratade ett tag, var ljusare på kvällen här än i Moseldalen.

Dagens etapp var på 33 mil.