Vassunda GK

2018-07-21

Vaknade vid 5-tiden av att det regnade. Somnade om och då vi vaknade regnade det fortfarande. Kollade väderprognosen och såg att regnet skulle avta vid 10-tiden. Ringde Sussi och Jerry och kollade om vi kanske skulle boka om golftiden. Bokade en tidig eftermiddagstid istället.

Då vi kollade väderprognosen igen såg vi att det var risk för åska på eftermiddagen. Bokade om golftiden till en tidigare tid.

Vi blev tre stycken som gick ut i strålande sol på hål 1. Sussi kände sig lite vissen och valde att vara hemma och krya på sig.

Då vi kom till hål 9 fikade vi och tyckte att himlen såg lite ”skum” ut.
När vi kommit halvägs på hål 10 hördes åskmuller i fjärran.
Bestämde oss snabbt för att avbryta rundan.

Gick bort till husbilen istället. Bettan inne i husbilen är på väg att öppna alla fönster och takluckor. Vi packade in golfgrejorna och slog på TV´n så att vi kunde titta på Brittish Open.

Tog nästan exakt 1 timme från det att vi klev av på hål 10 tills ovädret började. Syns inte på bilden, men förutom regniga stormbyar kom det hagel i storlek som mindre stenkulor.
Kom fram till att om vi fortsatt rundan skulle vi varit som längst bort på banan då ovädret bröt ut.

När ovädret dragit förbi gick vi ut och chippade lite på övningsområdet.

Efter ett tag kom Sussi, som kände sig lite bättre. Hon hade inga golfskor med sig men ville ändå testa att slå med Bettans driver.

Efter en delikat middag blev det en lugn kväll vid/i husbilen.