Vallicella till Viareggio

2011-07-12

Var precis lika varmt och soligt idag med. Åkte i god tid mot golfklubben. Då vi skulle svänga in på den smala vägen som går sista biten stod en liten lastbil i vägen. Vi försökte komma förbi, men fick backa tillbaka. Det blev ganska kaotiskt med massor av bilar som ville passera till/från golfklubben. Tillsammans med några tyskar knuffade vi lastbilen åt sidan. Kom i alla fall fram till golfklubben i god tid. Bestämde oss för att det var för varmt för att gå runt och hyrde en golfbil.

Einar gör sig beredd att slå ut på hål 1, ett par 4 på 324/295 meter.

Bettan hade inga problem med att köra golfbilen.

På hål 6, ett par 5 på 486/440 meter, var det en del vatten i spel vid utslaget. Det var riktigt varmt, förmodligen en bra bit över 30 grader. Eftersom vi inte hade någon bakom oss fikade vi en stund efter hål 9 innan vi tog oss vidare. Vi tycker att banan har en trevlig layout, men att gräset var lite väl högt på en del fairways.

Efter att ha hålat ut på hål 18, ett par 5 på 449/420 meter, riggade vi upp kameran på golfbilen. Efter en välbehövlig dusch åkte vi mot Pisa. Såg en skylt om ”strada de vino” och åkte ditåt.

Tog kort på några hus som vi tror att vi såg från campingen igår.

Stannade till alldeles efter Scarlino Scale på en vingård och fick prova lite olika röda viner. Ägaren till gården på bilden ovan. Köpte några flaskor vin och en flaska grappa.

Var riktigt varmt i Pisa också, så vi tittade bara på det berömda lutande tornet. Tog ett typiskt turistkort innan vi åkte vidare. Det var riktigt varmt, förmodligen en bra bit över 30 grader. Fortsatte till Viareggio där vi tog in på ”Camping la Pinata”. Frågade receptionen om de hade plats för vår husbil och fick svaret att det var inga problem. Vi fick följa efter en man på cykel för att hitta platsen där vi skulle stå. Det var först då vi kommit fram till platsen som han tittade närmare på husbilen. Ett kort ögonblick såg han lite bekymrad ut, sen började han och Bettan dirigera in husbilen. Det var otroligt trångt att komma in till platsen där vi står och det tog en bra stund att komma på plats. Ska bli spännande att se hur lång tid vi behöver för att komma ut imorgon.

Dagens etapp var på 14 mil.