Værløse till Bønnerup Strand

2014-07-28

Tidig frukost idag.

Sen traditionellt kort på vår värdfamilj utanför huset innan vi gav oss iväg.
Observera att Eva ser ovanligt sportig ut, hon tänkte cykla till jobbet (drygt 1 mil). Fast hon har investerat i en el-cykel så det ska nog gå bra.

Vi körde mot Sjællands Odde för att ta färjan över till Århus (på Jylland).

Blev omkörda av en bil med ovanlig fastsurrning av en dubbelsäng(?).

Fick vänta nån timme på färjan, en ganska stor katamaran. Var mycket familjer med ganska små barn ombord, som säkert var på väg till Legoland.

Gick ut och knäppte kort på sprutet från de stora vattenjetaggregaten som drev katamaranen framåt. Syns kanske inte på bild, men vattensprutet var flera meter högt.

Då vi gick ner till bilen igen såg vi att man spolade av bilarna som stått längst bak i aktern. Tror att det kommit upp en hel del saltvatten på dem, förmodligen från vattenjetaggregaten.

Bestämde att vi skulle stanna tidigt idag och ta det lugnt. Från Århus fortsatte vi några mil uppåt utefter kusten, till Bønnerup Lystbådehavn där det fanns en ställplats.

Ställde upp husbilen och gick ner och svalkade oss i havet. Tog en stund att bli blöt, eftersom det var en väldigt långgrund sandstrand.

Övertalade en dansk man att ta ett kort på oss.

Sen gick vi upp och köpte nytillagad färsk rödspätta som smakade otroligt bra.

Satt och slöade i solen utanför husbilen tills det kändes för varmt, då satte vi oss i skuggan och slöade istället. Gjorde i princip ingenting resten av dagen.

Då solen var på väg ner satte vi oss med utsikt över vattnet. Fick syn på ett moln som verkligen såg skumt ut.

Tog kort på solen då den var på väg ner.

Dagen etapp var på cirka 24 mil (inklusive färjan till Århus).