Vadstena GK till Knivsta

2014-08-14

Soligt ute idag också då vi planerade hemfärden.
Innan vi åkte kom Einar på varför fjärrkontrollen till dörrlåsen plötsligt funkade så dåligt. Det var den trådlösa utegivaren till vår termometer, som släppt in vatten och spårat ur totalt. Tydligen störde den ut signalen från nycklarna, då vi tog bort batterierna ur den funkade centrallåsen perfekt igen.

Åkte inte raka vägen hem utan tog omvägen över Söderköping för att besöka glassrestaurangen Smultronstället. Hittade en tillfällig ställplats på en skolgård nära Göta kanal, så inga problem med parkering.

På väg mot restaurangen såg vi en av kanalbåtarna på väg uppför kanalen.

Vi hade tur och fick ett bord direkt då vi kom till restaurangen. Fick varsin meny och det fanns verkligen massor att välja på. Dyraste glassen på bilden ovan (kostar 375 kronor).

Vi nöjde oss med lite mindre glassar. Bettan tog en ”Broadway” och Einar en ”Mexicana”, som definitivt inte heller var små.

Tog en stund att få i sig glassarna, och vi var inte speciellt hungriga då vi lämnade restaurangen. Gick bort till slussen och tittade när en segelbåt med tyska tjejer slussade.

Vi var ganska dästa av all glass så då vi kom till Nyköpingsbro stannade vi och tog en liten tupplur. På vägen hem gick vi in på Clas Ohlson som hade en annan model av termometer med trådlös utegivare än Teknikmagasinet.
(Hoppas den håller bättre och längre).

Då vi kom hem var det bara att lasta ur husbilen, tog ett tag.

Dagens etapp var på drygt 33 mil.