Trelleborgs GK till Malmö

2008-07-12

Som vanligt en delikat frukost i husbilen. Det blåste inte lika mycket som igår och det var en del stackmoln på himlen då vi gick ut på Trelleborgs GK tillsammans med 2 damer. Det var en smal och bitvis utmanande bana (det hördes en hel del ”fore” rop).

Einar var lite illa ute på första hålet
Damerna var mycket trevliga att gå med (dessutom spelade de bra). Greenerna var svåra att komma underfund med i början, men efter ett tag så gick närspelet skapligt. Efter 9 hål var det dags för fika, vid kontrolräkning såg vi att vi spelat på våra handicap. Det var riktigt skönt att banan ligger vid havet (det blåste hela tiden) eftersom det var soligt sista 9 hålen. Einar hade kommit ihåg solkräm den här gången, så han såg inte ut som ett stopplyse (till skillnad från rundan på Svalöv’s GK). Vi hade lite sämre resultat på sista 9 hålen, men klart godkänt.

Så här glada var vi på hål 16
Damerna berättade en hel del intressanta saker om trakten samt tipsade om fler golfbanor i närheten. Efter rundan åt vi en sen (men mycket god) lunch på golfrestaurangen tillsammans med våra ”grannar” och ett annat par. Vi hörde hur det mullrade i fjärran och såg lite blixtar ute över havet, då bestämde vi oss för att gå iväg till husbilen. Precis när alla grejor var inpackade kom det en kort störtskur. Vinden hade ökat en hel del och vi var glada över att vi spelat klart. Efter duschen åkte vi ner till havet vid Skanör. Man såg hela Öresundsbron nere från hamnen. Det kom en liten störtskur där också (över på mindre än 5 minuter).

Det blev en fin regnbåge när skuren drog vidare mot Malmö. Vi gick runt och tittade lite på hamnen och de uppfräschade gamla fiskarbodarna. Köpte lite varmrökt lax och romsås. Sen åkte vi till Malmö och hälsade på igen.

Vi lyckades pumpa upp badbollen som Linus fått (och den var inte liten). På kvällen åt vi varmrökt lax med romsås som vi sköljde ned med en väl kyld riesling. Det smakade fantastiskt gott.