Tobo GK till Norrköpings GK

2009-08-06

Tog det ganska lugnt på morgonen. Åt en sen frukost. Funderade på att gå ner till badet som ligger alldeles härintill, men vi kände oss inte för att bada. Gick upp till receptionen och betalade 100 kronor för en natt till. Bestämde oss för att spela en golfrunda idag också. Valet föll på Norrköpings GK.

Tog ett kort på uppställningsplatsen innan vi gav oss iväg.

När vi kom fram till Norrköpings GK ställde vi upp husbilen på gräsmattan bredvid parkeringen. Gick upp till receptionen och fick en golftid 13:30. Hann iväg till driving range och slå lite och sen till övningsgreenen.

Vi fick sällskap med två unga herrar, David och Martin, som båda var hemmaspelare. De slog vansinnigt långt båda två. Banan var i bra skick, och vädret var väldigt fint (kanske lite väl varmt bara). Ovan ses utsikt från utslagsplatsen på hål 3, ett par 4 hål på 289/250 meter.

Solen sken från en klarblå himmel och det var helt vindstilla. Började kännas väldigt varmt. Bettan slår ut på hål 6, ett par 4 på 292/272 meter. Herrarna slog ut från matta högre upp. Einar fick sitt andra par för dagen trots en jätte-slice på utslaget, han hade fått par på hål 2 tidigare (också ett par 4 hål).

När vi hålat ur på hål 9 var det dags för en liten paus. Det var fruktansvärt varmt, och man var inte det minsta hungrig. Vi fyllde på vatten och avslutade med att sätta huvudet under vattenkranen. Det var jätteskönt!

Bettan förbereder utslaget på hål 13, ett par 4 hål på 310/260 meter.

Som man ser på bilden ovan var det inte speciellt många moln på himlen. Hål 13 ligger till vänster och följer skogskanten, hål 18 ligger till höger.

Herrarna väntar på att få slå ut på hål 17, ett par 3 hål på 175/155 meter. Fast klockan var 17:20 var det fortfarande så varmt att man helst inte ville stå i solen.

Efter avslutad runda gick vi ner till husbilen och satte oss i skuggan. Man orkade knappt röra sig. Kändes som om vi skulle kunna vila oss från golfen några dagar, utan att det gjorde så mycket.

Till middag blev det skinka och potatismos, en tradition att vi någon gång under semestern äter detta. Sen var det bara att gå upp och duscha. Blev en väldigt stillsam kväll, vi kände oss helt mörbultade.