Till Kristianopel

2010-07-04

Äntligen var det dags för husbilssemester igen.
Vi hade visserligen varit ute nästan varje helg sen vi fick tillbaka bilen från verkstan. Eftersom vi ville träffa Einar’s kusin som var på en kort visit här i Sverige väntade vi till söndag 4/7 med att ge oss iväg.
Husbilen var färdigpackad redan i torsdags kväll, bortsett från lite smågrejor.

Efter att ha rensat ogräs och snyggat till lite utomhus packade vi in det sista i husbilen. Bestämde oss för att åka genom Stockholm på vägen söderut, så att vi kunde stanna till hos Sandra och Stefan. Där blev vi bjudna på glass och jordgubbar (jättegott). Efter lite småprat fortsatte vi söderut. Hade inte bestämt i förväg hur långt vi skulle åka. Ringde till Ing-Britt och Mats som skulle göra sällskap med oss till Bornholm.
De tänkte övernatta på campingen i Kristianopel. Vi körde på söderut utan att jäkta och var plötsligt i Kalmar. Åkte in och hälsade på Helena och Linnea (Claes och Adeline var på konståkningsläger i Orsa). Länge sen vi sågs så det blev en stunds småprat här också.

Tog ett kort på Linnea, Helena och Sammy innan vi åkte vidare. Eftersom klockan inte var mer än 8 på kvällen bestämde vi oss för att åka vidare mot Kristianopel. När vi var framme ringde vi Ing-Britt och Mats som lotsade oss till campingen. Efter att ha checkat in gick vi bort till hamnen och tittade, låg en hel del båtar där.

Vi satte oss ner vid ett av borden i hamnen och njöt av en stilla sommarkväll. Mats berättade lite fakta om orten. Kristianopel började anläggas 1599 på order av Kristian den IV av Danmark. I ”Kalmarkriget” överumplade prins Gustav Adolf Kristianopel och la staden i aska och rev kyrkan.

På vägen tillbaka till campingen gick vi upp på den 3 km långa muren (som går runt campingen) och tog ett kort. Man kan se den svarta takboxen på vår husbil, en bit bort utefter muren. Eftersom vi kört ganska långt blev det en tidig kväll.

Dagens etapp var på 53 mil.