Till Karlskrona

2008-09-19

Eftersom vi inte varit längre söderut än Malmö på vår sommar-semester hade vi bestämt att vi skulle åka ner till Moseldalen i slutet av september och samtidigt passa på att hälsa på Eva, Dennis och Linus i deras nya hus (utanför Köpenhamn). Nu var det äntligen dags.

Bettan hade tagit ledigt från jobbet på fredagen och Einar jobbade hemifrån så att vi skulle kunna komma iväg i skaplig tid. Eftersom hela torsdagskvällen gått åt till att packa husbilen var mycket gjort. Så när Einar jobbade tog Bettan hand om det sista. Vid 15-tiden hade Einar jobbat klart så då var det dags att åka.

Eftersom vi hade med oss en del saker som skulle till Sandra’s lägenhet i Karlskrona åkte vi inte E4 Det var inte många plusgrader ute och vi var lite oroliga för om vi skulle få gå omkring med mössa och vantar på på vår lilla extrasemester. Vi gjorde några korta stopp för att fika och äta middag. Resan till Karlskrona gick bra och vår GPS hjälpte oss att hitta rätt med en gång. Lägenheten i Karlskrona var oväntat stor och lite ödslig eftersom det inte fanns så mycket möbler. När vi lämnat sakerna åkte vi vidare. Det var nära att resan slutade tidigare än beräknat eftersom vi råkade ut för en förvirrad
dam som lyckades placera sig på fel sida om en refug då hon körde av huvudleden som vi skulle upp på. Som tur var såg vi henne i tid och fick stå och vänta tills hon lyckades ta sig därifrån. Efter denna lilla incident åkte vi några mil och övernattade på en nybyggd (inte helt färdigställd) rastplats.