Till Gran Canaria

2018-11-17

Det var dags att fly Sverige för en semestervecka på Gran Canaria. Taxin hämtade oss 06:20 och vi var på Arlanda i god tid.

Om man har Handelsbankens platinumkort ingår ett priority pass, så vi satte oss i loungen tills det var dags att gå ombord på planet.

När det var dags att starta från Arlanda hörde vi ett upprepat konstigt ljud ett bra tag, tills kaptenen talade om att ena motorn inte ville starta på grund av att en tryckluftsventil inte öppnade som den skulle. Han sa att man skulle försöka få tag på en mekaniker och efter några minuter gick det att starta motorn.

Kändes lite läskigt med motorn som inte ville starta utan handpåläggning, men vi tog för givet att detta inte var ett allvarligt fel. Bettan var i alla fall helt lugn. Resan till flygplatsen på Gran Canaria gick helt utan problem.

Fick vänta ett bra tag innan golfbagarna kom ut på bagagebandet. När vi kom ut till vår transfer regnade det en hel del, men innan vi var framme vid Bandama Golf Hotel hade regnet upphört.

På ena sidan av hotellet var det en ganska stor krater.

Saga, som satt i receptionen, gav oss en grundlig genomgång om hur det funkade med fika, restaurang, bokning av golfvagnar m.m.

Vårt rum låg på andra våningen och från balkongen såg man golfbanan.

Bettan kollar in vår balkong. Efter att ha packat upp gick vi bort till restaurangen och fick en liten rundtur av den andra receptionisten, Ann-Sofie. Golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, mer känd som Bandama, grundades redan 1891.

Fanns mycket på väggarna i klubbhuset som vittnade om att klubben hade anor långt tillbaka i tiden. Såg också att många segrare i tävlingar hade efternamnet Cabrera Bello. Vi blev i alla fall sittande i restaurangen tills det var dags att äta middag.

På vägen tillbaka till hotellet såg vi att det i alla fall inte var läge för något golfspel, började mörkna och var dessutom ganska disigt ute.

Då vi kom tillbaka blev vi varmt välkomnade av Leif Svensson, som driver hotellet och restaurangen. Han gav oss sitt telefonnummer och sa att vi absolut inte skulle tveka att ringa om det var något vi funderade över.

Blev en tidig kväll, eftersom vi var ganska trötta efter resan.