Till Azorerna

2006-03-12

Ända sedan vi bokade resan i mitten av januari hade vi räknat ner dagarna och väntat på att det skulle bli dags att åka.Kändes inte alls fel att ta en taxi till Arlanda på morgonen när termometern stod på -18 grader.

Kom fram till Arlanda i god tid och kunde strosa runt bland butikerna.
Vi flög med SAS och hade det ganska behagligt trots att flygresan tog drygt 5 timmar. Kändes bra att kliva ut till drygt 20 graders värme och strålande sol, på flygplatsen i Ponta Delgada. Vi hade valt en 14 dagars vistelse på huvudön Sāo Miguel, med 1 vecka på den östra delen av ön. (Azorerna består av flera vulkanöar som ligger långt ute i Atlanten.)
I och med att vi skulle bo lite avsides 1:a veckan ingick det hyrbil.
När vi fått vårt bagage letade vi reda på uthyrningsfirman för att få vår hyrbil. Det var en liten, alldeles ny, gul VW av en modell som vi aldrig hört talas om. Lyckades i alla fall få in både golfbagar och resväskor utan alltför mycket problem. Vi hade fått lite kartor och en bra vägbeskrivning så vi gav oss iväg mot Nordeste.

Såg en golden retriever som åkte lastbil.

Vi åkte i nord-ostlig riktning ut mot kusten och var helt enkelt tvungna att stanna och ta ett kort då vi kom fram till havet. Fortsatte utefter kusten på ganska smala och krokiga vägar tills vi kom fram till vårt hotell i Nordeste. Vi kom ungefär samtidigt som ett svenskt par, som åkt hit för att vandra. Ett ungt svenskt par, på bröllopsresa, bodde redan på hotellet då vi kom. Märktes att det inte var högsäsong, eftersom det inte var fler gäster än så (totalt 6st). Hotellrummet var i alla fall riktigt skapligt med utsikt över samhället och havet. Åt middag i restaurangen på hotellet. Blev rekommenderade ett lokalt vin av servitrisen. En av svenskarna sa till oss att det inte var speciellt gott, vilket servitrisen verkade förstå.
Hon såg plötsligt rätt sur ut, så vi tog in vinet i alla fall (det var lite smaklöst). Maten var ordentligt tillagad, men alldeles för kryddfattig för vår smak. Efter middagen tog vi det lugnt och läste lite. Tittade också på kartan, så att vi skulle hitta till golfbanan nästa dag.