Tandådalen december 2021

I mitten av december hade vi äntligen möjlighet att åka upp till husbilen. Flytten av Einar´s mamma till annat boende hade tagit betydligt mer tid och framförallt mer energi än vi kunnat ana. Det hade blivit ett oräkneligt antal bilresor, en del med släpkärra. Dessutom massor av telefonsamtal och mail som hade med flytten att göra, men nu såg vi äntligen slutet på den aktiviteten. Tyvärr hade vår gamla Saab bestämt sig för att sakta men säkert rasa ihop, och vi var tvungna att skaffa en ersättare lite tidigare än planerat. Resan upp med nya bilen gick bra, men det gick åt mycket spolarvätska eftersom det bitvis var rejält kletigt på vägen.

Röjde bort lite av snön runt husbilen och passade på att ta ett kort mot månen, som lyste riktigt starkt.

Märktes att det varit temperatur runt nollan några dagar, var ett ganska tunt och isigt snötäcke. Bilden tagen dagen efter att vi kommit upp, då vi tagit bort mer snö runt och på husbilen. Syns inte på bilden men det blåste extremt mycket och det var riktigt halt där det inte var sandat.

Eftersom nya bilen var en laddhybrid letade vi laddstationer i närheten, för att kunna testa hur det fungerade.

Backarna var öppna men längdspåren var inte åkbara (inte ens de som Skistar börjat ta betalt för). Den starka vinden och att temperaturen var på väg ner rejält gjorde att vi bestämde oss för att det var bättre att åka hemåt till julstök lite tidigare än vi tänkt.

På morgonen innan vi gav oss av hemåt blev det ett kort från ovan.

Stannade i Borlänge för en snabbmatslunch och passade på att ladda bilen. Som man ser på bilden hade bilen blivit ganska smutsig på vägen upp. Fast vi kommit iväg i skaplig tid var det mörkt då vi kom hem.
Blev 3 övernattningar i husbilen under december månad.