St Francis Bay till Kapama

2016-12-02

Vi åt våra frukostpaket innan vi gav oss iväg, så att vi hann vakna till lite.

Syntes på ljuset att solen fortfarande höll på att gå upp.

Lämnade igen bilen i Port Elisabeth.

Vårt bilåkande i Sydafrika har varit ungefär enligt ovan.
(Inklusive de sträckor som vi blev skjutsade av guiden.)

Checkade in vårt baggage innan vi gick mot vår gate. Var ganska mycket folk på planet till Johannesburg (eller Joburg som många säger). Planet kom fram utan försening.

Däremot blev planet till Hoedspruit kraftigt försenat.

Tog ett kort med mobilen över Johannesburg.

Tog kort då vi var på väg ner i Hoedspruit, lite annorlunda landskap.
Vi blev hämtade vid flygplatsen av Edward, som var den ranger som skulle köra oss runt på safariturerna. Åkte bara tvärsöver gatan så var vi inne i Kapama Game Reserve, som är en privatägd del av Krugerparken. Fick höra att det skulle ta cirka 15 minuter att åka till Kapama River Lodge.

En giraff stod mitt på vägen då vi kommit en bit in i parken.
Såg flera antiloper och något som påminde om vildsvin inne bland träden.

Tog kort på jeepen (och Einar) då vi kom fram.

Såg några markattor som satt inne i träden/buskarna inne på området.

Direkt då vi kom in fick vi varsinn regnbågsfärgad välkomstdrink av en värdinna (hon hette Junice). Fick en genomgång av hur det är tänkt att fungera och insåg att sovmorgon kunde vi glömma.

Schemat:
05:00 Telefonväckning
05:30 Morgonte/kaffe
06:00 Safari fram till 09:00
10:00 Frukost
13:00 Lunch
16:00 Afternoon tea
16:30 Safari fram till 19:30
20:00 Middag

Vi gick in på vårt rum och packade upp, tog en snabbdusch och bytte kläder. Sen hann vi med afternoon tea innan det var dags för första safarituren.

Lämnade lodgen och behövde inte åka långt innan vi såg några impala-antiloper.

Åkte en stund till och fick syn på 2 lejon som höll på att äta på en buffel. Vår ranger, Edward, trodde att buffeln dödats sent igår kväll av andra lejon än de som är i bild.

Vi tyckte att bilen var lite väl nära lejonen, med tanke på att den var helt öppen (inga fönster och dörrar). Edward förklarade att djuren var vana vid bilarna och såg dem som en enhet som inte utgjorde något hot eller var ätbar. Han poängterade dock noga att om vi lämnade bilen kunde vad som helst hända. Blev även påminda om att vi absolut inte fick stå upp i bilen. Fick också reda på att de hade pistoler/gevär, som de helst inte ville använda.

Efter ett bra tag åkte vi vidare, såg lite antiloper och vildsvin på avstånd. Plötsligt passerade ett antal vilda elefanter över vägen, precis framför oss. En del av dem var verkligen enormt stora.

Nu började det mörkna, men vi lyckades få syn på två giraffhannar som slogs. Det såg väldigt märkligt ut, nästan som någon sorts dans.
Fast ibland smällde det till riktigt ordentligt.

Såg lite fler djur, men det var för mörkt för fotografering. Åkte tillbaka och förberedde oss för middagen som alla vi som suttit i jeepen avnjöt tillsammans. Det var ingen som blev långvarig vid bordet, vi skulle ju upp 05:00 nästa morgon.