Sommarresa 2022 v.28

Vi lämnade Rüdesheim och åkte vidare mot Koblenz.

Vi fortsatte utefter Rhen utan att korsa floden. Förra året i september var delar av vägen avstängd. Nu var den öppen hela vägen, men det var en hel del smala passager där det var vägarbete och tillfälliga trafikljus. Efter ett tag skymtade vi slottet Marksburg (i mitten av bilden). Vi stannade vid Shell-macken i Lahnstein och där blev det billigast diesel hittills, med växelkursen vi fick blev det 20,73 kronor/liter.

Vi fick platser bredvid varandra på Knaus Campingpark i Koblenz, med utsikt ner mot Rhen. Då vi checkade in blev vi upplysta om att det fanns möjlighet att låsa in sin cykel i en container, under natten. Tyckte det var lite udda, men funderade inte mer på saken.

Efter lunch tog vi ner cyklarna och trampade bort till Canyon-fabriken, där vi tittade på deras olika elcyklar. Blev sen grillat till middag. Efter maten kom en av de campinganställda åkande i bil och sa att han rekommenderade oss att låsa in cyklarna i deras container, vilket vi struntade i. Satt ute ganska länge, eftersom det var riktigt varmt ute.

Vi reste ungefär 7 mil utefter Rhen, den här dagen.

Nästa morgon upptäckte vi att någon/några försökt stjäla Einar´s mountainbike. Man hade smällt bort höljet runt en kätting och sen försökt klippa av den. Troligen var det något som störde, eftersom man inte fullbordat stölden. Hos Sandra och Stefan hade man lyft av cykelskyddet, men inte gjort något mer. Antagligen hade man sett att det var larm på cyklarna.

Cyklade till Canyon-fabriken igen för att se om vi kunde köpa en ny kätting, istället för den som skadats. Tyvärr hade de inget som passade. Sandra och Stefan cyklade sen iväg till en liten vattenpark, som ligger ganska nära Deutches Eck (där Mosel och Rhen möts). Vi kollade lite på nätet och tyckte att Fahrrad XXL Franz verkade vara en butik som hade det mesta. Adressen dit var fel i den navigationsapp som vi använde, så det tog ett tag att hitta rätt. Affären hade dock det mesta man kunde tänka sig och lite till, så vi kom därifrån med en hel del prylar.

Cyklade bort till den lilla vattenparken, där vi fikade tillsammans med de andra. Einar klagade på att han kände sig överhettad och doppade huvudet under en vattenkran. Sen gick vi ut på Deutches Eck och tittade.

Cyklade sen bort till ett torg där vi parkerade cyklarna. Gick bort till en restaurang i närheten, där Stefan bjöd på svalkande drinkar och mat. Mätta och belåtna tog vi oss tillbaka till campingen. Den här kvällen ställde vi in cyklarna i deras container. Einar kände sig fortfarande överhettad och gick och la sig tidigt.

På natten vaknade Einar och mådde inte alls bra, blev inte så många timmars nattsömn.

På morgonen var Einar så sliten att vi bestämde att Sandra och Stefan skulle åka vidare till Ernst, i Moseldalen, medan vi stannade kvar en natt till.

Dan efter fick Bettan köra till Ernst, medan Einar tog det lugnt. Vi fick en plats bredvid Sandra och Stefan. Var så varmt ute att man bara höll sig i skuggan. Sandra och Stefan hade hunnit ta en cykeltur till Cochem, innan det blev så varmt ute.

Alla utom Einar gick på vinprovning hos ett vinkooperativ i närheten. Det fanns en hel del att välja på, men det blev bara några flaskor med till husbilarna.

Då vi var i Ernst i september förra året besökte vi weingut Paul Reitz, där vi köpte några flaskor med gott Rieslingvin. Bettan och Sandra gick dit för att försöka få tag på samma sort, på vägen dit såg de ett litet konstverk av flaskor.
Efter en varm dag blev det burrito-middag ute i skuggan.

Dagens resa var på cirka 5 mil.

Vi reste vidare utefter Mosel till Zell, där vi tänkt ta in på campingen. Tyvärr var campingen full, men vi fick platser bredvid varandra på ställplatsen som ligger precis vid Mosel.

Efter lunch och fika ville Sandra och Stefan paddla SUP på floden. Wilma hjälpte till med att pumpa upp deras SUP´ar. Sista pumpandet skötte de dock med en kompressor.

Hela familjen på väg ut på floden, på bilden ovan. Stefan såg till att Wilma var ordentligt fastsatt innan de började paddla mot strömmen utefter floden. Vi passade på att ta en liten tupplur efter lunchen.

Efter ett bra tag kom Sandra, Stefan och Wilma tillbaka. Såg faktiskt ut som om Wilma tog sig en liten tupplur på SUP´en.

Till middag blev det grillat kött, som vi köpt hos slaktaren i Ernst, som smakade fantastiskt bra. Blev sen en lugn kväll vid husbilarna.

Tog ett kort mot Zell, när solen började gå ner.

Dagens resa var på cirka 3 mil.

Nästa dag cyklade vi till Briedel, där vi stannade hos weingut Rosenbaum. Sandra och Stefan hade drukit varsitt glas Rieslingvin därifrån, då de var i Cochem. Vi fick provsmaka flera olika riktigt goda viner.

Dessutom fick vi en lång och underhållande föreläsning om vintillverkning, och en hel del annat av vinbonden Günther Rosenbaum (till höger i bild). Efter ett tag dök hans bror upp och han hade också massor att berätta. Efter ett tag tyckte Wilma att det var långtråkigt, då gick de och hämtade en flaska kyld druvsaft som hon fick smaka från.
Sen cyklade vi tillbaka till husbilarna och åt lunch.

Efter att ha vilat lite i skuggan cyklade vi in till Zell och besökte vår favoritvinbonde i Zell, Theo Engel. Pratade lite med Theo´s fru, Helma, som vanligt stod hon bakom disken. Som omväxling blev det ett kort på oss, då vi ställt oss bakom disken. (Wilma var lite blyg för Helma).

De andra tog sig tillbaka till husbilarna, medan vi höll på vår tradition. Nämligen att äta en stor glass.
Då vi kom tillbaka till husbilarna cyklade Bettan och Sandra upp till köpcentret i Barl, eftersom det började bli tomt i kylskåpet. Var en stigning på nästan 200 meter upp till Barl, så utan elcykel hade det varit riktigt jobbigt.

Dagen efter tog vi farväl av katten i Zell, för den här gången, och åkte vidare.

Vi stannade vid Moselcamping Rissbach Traben-Trarbach. Fick inte platser intill varandra, men det gjorde inte så mycket. Vi fick en plats i skuggan under ett stort träd, vilket var riktigt skönt. Sandra och Stefan fick en plats bara några få meter från campingens utomhuspooler, så vi var alla nöjda med platserna.

Sandra, Stefan och Wilma var ute och paddlade på floden igen.

Gick runt lite på campingen och såg att man kunde hyra en stuga i form av en tunna, om man inte hade campingfordon.

Såg en camper som lackats med motiv som inspirerats av Pink Floyd.

På kvällen kollade vi på damernas kvartsfinal i fotbolls-EM, de slog ut Portugal med 5-0. Sen blev det grillat vid Sandra och Stefans husbil

Resan den här dagen var på lite drygt 2 mil.