Rømø till Lengerich

2014-08-01

Idag sov vi länge, så det blev ganska sen avfärd från campingen. Eftersom vi inte åkt ner på stranden vid Løkken, så tog vi chansen här istället. Var lite nervöst först att åka ut på sand med husbilen, men vi såg att det stod mängder med husbilar på stranden. Parkerade och gick ner till vattnet för att doppa oss.

Vår husbil står lite till höger om mitten i bakgrunden.

Efter badet satte vi oss i solen och tog det lite lugnt.

Då vi satt där och slöade såg vi att det var bäst att hålla sig till ”vägarna” på stranden. Syns inte på bilden att personbilen blir bogserad, men den hade kört fast i sanden.

Tog en snabbdusch inne i husbilen, för att få bort saltet, innan vi fortsatte söderut (mot Tyska gränsen). Valde det tråkiga, men snabbare alternativet för att komma neråt. Bortsett från den förväntade kön vid Hamburg flöt det på ganska bra söderut. Då vi passerat Osnabrück kände vi att det räckte för idag och tog oss till Campingplatz Auf dem Sonnenhügel, som ligger vid en liten sjö. Blev varmt mottagna av en mycket trevlig campingvärd (ägare).
Grillade entrecote som vi köpt i Danmark på ”tilbud”.

Efter maten pratade vi lite med ett par från västkusten som också var på väg söderut. Blev fotograferade av frun i familjen, som alltid körde husbilen och mannen läste kartan (vi gör oftast tvärtom). Det var hög stämning på campingen eftersom man skulle ha sommarfest dagen efter.
Campingägaren berättade att han instiftat den traditionen för 2 år sedan då han tog över campingen.

Dagens etapp var på cirka 50 mil.