Rømø till Brunstorf G & CC

2017-08-05

Lämnade ställplatsen efter frukost. Hade tänkt att det skulle bli en dag på stranden, men vinden var ännu starkare idag. Åkte i alla fall ner till stranden i Lakolk, eftersom det i princip var på vägen.

Ställde upp husbilen så att vi hade den som vindskydd och gick ner till havet. Einar gick ut en bit i vattnet, men bestämde sig för att skippa badandet.

Igår då vi var på promenad passerade vi ett stall, där man även kunde boka ridturer. Tydligen går en del av ridturen utefter stranden. Var ett ganska stort sällskap som var på ridtur.
Framför hästarna, till vänster, skymtar vår husbil.

Satt utanför husbilen ett tag, men då det kom det en regnskur plockade vi ihop och åkte vidare mot Flensburg. Stannade på Fleggaard i Harrislee för att handla lite. Var en gigantisk butik där man, förutom alkohol, kunde köpa det mesta i livsmedelsväg.

Vi handlade inte så mycket, eftersom vi kommer att besöka en gränsbutik på vägen hem. Mycket danskar som handlade massor.
Vi funderade på om paret på bilden verkligen skulle få med sig allt.
(Förutom det som syns på bilden hade man redan lassat in ganska många ”plattor” öl i bilen.)

Fortsatte söderut, med ett kort stopp i Rendsburg. Hade hoppats kunna se hängfärjan över Kielkanalen. Vi gjorde ju ett försök förra året, men då var den bortforslad för reparation. Var fortfarande ingen färja där.

Såg däremot ett högt containerfartyg, som inte hade full last.
Trodde nästan att skorstenen skulle ta i bron då det passerade förbi.

Stannade för natten på Golf & Country Club Brunstorf.

Dagens etapp var på drygt 29 mil.