Resan slut

2016-12-06

Vi lyckades inte sova lika mycket på planet, som på resan ner till Kapstaden. (Berodde delvis på att vi hade mycket sämre platser.)

Tog ett kort på monitorn i stolsryggen, då vi var på väg att gå ner i London.

Hade inte så mycket väntetid i London, men vi hann med att shoppa lite i alla fall. Kom iväg cirka 30 minuter sent.

Då vi kom till Arlanda flöt allt på med baggaget och taxin väntade på oss. Väl hemma packade vi upp och fyllde tvättmaskinen.

Om man ska summera resan så har nästan allt varit högt över förväntan. Har varit så mycket att se och uppleva så resedagboken blev färdig långt efter hemkomsten.

Det som absolut toppade resan var safariturerna, där vi fick se och höra så mycket som vi inte hade en aning om. Ovan en karta med ungefärlig resväg för en av safariturerna (åkte mellan 30-40 km varje tur). Vi hann definitivt inte se varje vrå av parken, eftersom den är drygt 130 kvadratkilometer.

Sydafrika är definitivt ett land vi kan tänka oss att besöka igen.
Vi hade hört en del om att det kan vara farligt att vara turist i Sydafrika. Det gjorde kanske att vi ibland var överdrivet försiktiga, men vi kände oss aldrig otrygga. Över 100 mils bilresa på egen hand, i hyrbil, gick helt utan några missöden. Vi blev hela tiden otroligt vänligt bemötta, oavsett var vi var.