Prag till Vordernberg

2011-07-04

Plockade ihop och lämnade Prag för att åka mot Wien.

Tog ett sista kort på campingen innan vi åkte. Kom efter ett tag ut på en motorväg som kändes som att åka på kullersten. Vi trodde bilen skulle skaka sönder, så vi sa åt GPS’en att den skulle undvika betal/motor-vägar. Ett genidrag, eftersom det var lite trafik, jämn och fin väg samt bättre utsikt över landsbygden. Kanske gick lite långsammare, men det var inget problem.

Åkte genom ett jordbrukslandskap med mycket sädesfält och majsodlingar. Klockan 13:28 passerade vägmätaren 1000 mil då vi åkte igenom orten Znojmo Karsana. I huvudorten Znojmo åkte vi in till ”Hypermarket Albert” för att göra oss av med våra sista tjeckiska pengar. Hade ungefär motsvarande 250 SEK, och fick väldigt mycket för pengarna. Passerade lite senare gränsen mot Österike (bara en liten kur). Åkte vidare på småvägar och tog det ganska lugnt.

Då vi kom till den lilla orten Tulln såg vi ett flygplan som var misstänkt likt stridsflygplan 35 ”draken”. Var ursprungligen på väg mot en ställplats i utkanten av Wien, men ingen av oss kände för mer stadsvandring. Dessutom började ljudboken vi lyssnat på bli riktigt spännande, så vi fortsatte på småvägar mot sydväst.

Landskapet blev mer och mer kuperat.

Stannade och tog kort på en vägbro som gick utefter bergssidan. Visade sig att vi skulle upp på den för att komma över krönet på kullen/berget och sen ner igen. Man hade skaplig utsikt, men det var tyvärr så mycket soldis så bilderna blev ganska dåliga.

Kom till slut till en enkel ställplats i den lilla orten Vordernberg. Det fanns möjlighet att få ström, fylla på vatten samt tömma gråvatten. Det var ingen annan husbil som hittat hit, så vi ställde oss så att vi slapp använda nivåklotsarna (för att stå rakt). Såg inte att man skulle betala något för uppställningen, så det blev gratis.

Dagens etapp var på 45 mil.