Praforst och Hünfeld

2005-07-26

Efter frukost packade vi ihop för att åka vidare.

Man kan inte påstå att det var trångt på campingen.

Man hade fått det nya servicehuset färdigt, det var jättefint invändigt också.

Ena delen av campingen var reserverad för ”långliggare”.

En del hade pyntat med massor av små porslinsfigurer. Vi bestämde oss för att checka ut från campingen och spela lite mer golf istället för att åka vidare. Vädret var fint och vi spelade ganska bra golf, så efter 18 hål bestämde vi oss för att gå 9 hål till. Efter avslutad runda var det riktigt skönt att gå in på golfklubben och duscha efter 27 spelade hål. Klockan hade blivit ganska mycket, och vi kände att vi inte orkade åka så långt. Att ta in på campingen igen var inget alternativ. Vi visste att det fanns en stellplatz inne i Hünfeld och vi var dessutom ganska hungriga.

Efter att ha ätit varsin pizza inne i Hünfeld gick vi runt lite i stan, som var otroligt öde fast klockan inte var så mycket.

Utanför en plåt/lackverkstad hade man en lite annorlunda reklam.

Inne i en park hittade vi en staty föreställande Konrad Zuse som var hedersmedborgare i Hünfeld. Zuse byggde världens första fritt programmerbara binära dator, Z1, i sina föräldrars vardagsrum. Efter andra världskriget grundade han Zuse KG, som tillverkade datorer. Företaget blev uppköpt av Siemens år 1967.

Stellpatzen låg bredvid ett koloniområde så det var väldigt lugnt där.