Stranden i Huay Yang

2010-03-10

Sov länge idag igen, men åt i alla fall frukost före 9. Hade inget speciellt planerat idag. Lena hade tipsat om att det är marknad i närheten, på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att äta lunch på stranden idag igen, så det blev moppe dit.

Tog ett kort på affären som ligger tvärs över vägen innan vi gav oss iväg. Det låg några ”Caravanare” där redan när vi kom. Idag kändes vattnet i havet nästan svalt (var nog strax under 30 grader).

När vi badat var det dags för lunch. Vi lyckades klämma in 6 personer vid vårt bord.

Efter lunchen var det dags för ”siesta” och en del somnade ganska snabbt.

Det var så pass mulet att några till och med la sig ute i solen och vilade (Ing-Britt längst till vänster). Efter ett tag hörde vi åskmuller långt i fjärran och det kom några få regnstänk, så vi åkte hem. Det skulle vara marknad, en bit bort utefter motorvägen, på eftermiddagen. Vi funderade på att ta oss dit. Det skulle finnas en fotoaffär i samma område, så Einar ville kolla om det kunde gå att göra nåt åt kameran. Men innan vi hann iväg började det åska och regna. När det lugnat ner sig åkte Einar iväg. Marknaden innehöll mest olika sorters mat, men var ändå lite intressant att se.

Fotoaffären var inte riktigt som en vanlig fotoaffär. Det fanns några få kameror till salu. Huvudverksamheten verkade vara papperskopiering och porträttfotografering. Efter lite letande hittade mannen som har affären en liten skruvmejsel, som det gick att öppna kameran med. Einar försökte köpa skruvmejseln, men det var hans enda av den sorten. Lämnade kvar kameran i alla fall, för att se om det gick att göra något åt den. På kvällen när det var dags att äta hade Lena och Roffe inte bokat något. Eftersom det finns flera restauranger att välja på var det inget problem. Vi ville prova nåt nytt ställe och åkte till Jungle Bar tillsammans med Pia och Kenneth. Det började regna lite på vägen dit, men vi hann in under tak innan det började regna rejält. Fanns mycket mat att välja på, så det var svårt att bestämma sig.

Kenneth knäppte ett kort på oss när vi väl beställt maten. Bettan och Kenneth tog friterat ris och kyckling täckt med en tunn omelett, mycket gott.

Pia beställde mediumkryddad ”seafood”, som smakade mycket bra.

Einar beställde kyckling med curry, som också smakade bra (inte så starkt som han hoppats på). När det var dags att åka hade det slutat regna. Vi upptäckte att det inte var så bra att hänga hjälmen, upp och ner, på moppestyret om det regnade. Även fast man tömde ut vattnet ur den innan man satte den på sig blev det lite fuktigt om huvudet. Åkte hem utan att få något regn på oss. Satt ett tag hos Ing-Britt och Mats, hörde åskan mullra lite då och då. Blev tidigt i säng eftersom vi skulle upp tidigt nästa dag.