Oamaru till Timaru

2009-12-07

Grått och fuktigt ute och bara 15 grader. Löste melodikrysset över internet Väderprognoserna sa att det skulle vara mycket bättre väder norrut, vilket passade oss bra. Innan vi kom iväg hade temperaturen stigit till 18 grader och solen tittade fram. Vi hade fått ett stenskott på vindrutan, i förgår, så Einar ringde Roger på Gateway Motorhomes och bad om råd. Han undrade om vi kunde åka till en verkstad och få det ifyllt, om vi tog kvitto skulle vi få pengar sen. Hittade en bilverkstad som fixade stenskottet för 45 NZD. Fortsatte sen mot Timaru. Stannade till och köpte nyplockade jordgubbar på en gård utefter vägen.

Vid parkeringen växte det massor av krusbärsbuskar, med mogna krusbär.

Kom till ett samhälle som heter St Andrews, inte oväntat hade de en golfbana. Tyvärr var hål 10-18 avstängda för underhåll, så vi skippade banan och åkte vidare.

Tog in på Timaru Top 10 Holiday Park, och hittade en fin plats på campingen som var väldigt välskött. Vi fick höra att campinggäster spelade gratis på Highfield Golf Club precis bredvid campingen. För 10 NZD (drygt 50 kronor) kunde man hyra ett halv-set inklusive, bag, vagn och bollar. Eftersom vädret var fint var det ingen tvekan om vad vi skulle göra. Klubborna hade definitivt sett sina bästa dagar för länge sedan. Det är en 18-hålsbana, där varje hål har fått namn.
Verkade vara en pay-and-play bana eftersom vi hade otur och fick 6 unga herrar framför oss. De använde hela banan och all natur runt omkring när de tog sig fram. Några av dem slog riktigt långt, en del bara snett. Vi bestämde oss för att hoppa över hål 5 (Shorty), och passera dem.

Tog ett kort när Bettan provsvingade på ett av hålen. När vi hålat ur på hål 4 (The Glen) frågade vi om vi fick passera herrarna. De sa att det var OK. Slog ut från gul tee bägge två för att spara tid. Det var ett par 4 hål på 334/250 meter från blå/gul. När vi väl dragit ifrån de unga herrarna gick vårt spel mycket bättre. Vi upptäckte att Einar’s driver hade en stor grop i närheten av mitten och att hans putter var krokig. En del av Bettan’s klubbor var också lite skumma. Så vi turades om att använda en del klubbor. Banan var faktiskt riktigt trevlig, bortsett från några dolda hål.

Einar poserar på green till hål 12 (Terrace), ett par 4/5 på 327 meter.

Bettan slår ut på hål 15 (Plantation), ett par 5 på 401/330 meter.

Tog ett kort mot klubbhuset från tee till hål 17 (Gap), ett par 4/5 på 335/381 meter. Efter avslutad runda konstaterade vi att Bettan spelat något bättre än Einar, igen. Vi hade i alla fall haft en jättetrevlig golfrunda i riktigt bra väder. Dessutom kostade den oss bara 20 NZD (ungefär 100 kronor). Gick tillbaka till husbilen och avnjöt en riktigt god middag. Tittade på en film, Kiss Kiss Bang Bang, som var lite annorlunda men ändå rätt ok. Slöade sen resten av kvällen.

Dagens etapp var på knappt 9 mil.