Moskenes till Budalen

2004-07-30

Klarblå himmel idag också! Åt frukost och tittade på utsikten

Sandra sitter och beundrar utsikten.

Efter frukosten åkte vi tillbaka till färjeläget för att ta kort på vyn som möter en när man kör av färjan. Det är verkligen ett annorlunda landskap. När vi stod och knäppte kort på landskapet stannade en annan husbil bredvid oss. Vi pratade lite med det äldre paret som satt i den. De sa att vi hade tur med vädret. Ibland kan det vara tjock, tät dimma. De hade kommit till Lofoten, på semester, första gången för 13 år sedan, och blivit helt förälskade i landskapet. Sen dess åker de alltid till Lofoten några veckor varje år.

Man kan hålla med om att Lofoten verkligen visade sig från sin bästa sida.

Tog ett kort till, med Sandra i förgrunden, innan vi gav oss iväg.

Vi åkte vidare norrut. Knäppte ett kort genom fönstret.

Åkte genom flera små byar/samhällen.

Passerade flera badplatsskyltar. Eftersom det var ganska varmt i luften svängde vi ner mot en av badstränderna

Fast det var otroligt kallt i vattnet doppade vi oss alla tre. Ovan ser man Bettan och Einar i vattnet. Låg på stranden och solade en stund efter doppet. Innan vi åkte vidare duschade vi av oss saltvattnet och sanden.

När det var dags för middag svängde vi in vid en rastplats vid en kulle. Gick upp för kullen och beundrade utsikten. Efter middagen tittade vi på kartan och såg ut en vägsträckning som verkade bra. När vi åkt et tag och skulle svänga vänster genom ett berg kunde vi konstatera att det inte fanns någon väg där. Vi blev lite snopna och fortsatte runt berget istället.
Åkte en bit till innan vi stannade vid en rastplats för att övernatta.