Mayschoß

2017-08-08

Blev väckta före 7 på morgonen av en helikopter som dånade runt bland druvorna. Hade sett skyltar om att man skulle bespruta druvor med biologiska substanser (ofarliga för människor och djur).

Stod även en URL där man kunde hitta ett schema. Nu var det alltså dags för Mayschoß. Helikoptern besprutade enbart slutningarna utefter bergssidorna, vad vi kunde se.

Somnade i alla fall om, och då vi vaknade var det mulet och regn.
Gjorde inte så mycket, eftersom tanken var att vi skulle besöka Winzer Genossenschaft för att handla lite vin. Var en stadig ström med kunder och dessutom en busslast pensionärer som skulle få en guidad tur. Just då verkade de vara lite underbemanade i butiken.
Vi fick ändå profesionell hjälp av Andrea, som verkligen kunde göra flera saker på en gång.

Till slut hade vi alla fall bestämt vad vi ville ha.
Efter att vi betalat lyckades vi övertala en motvillig Andrea att vara med på ett kort.

När vi gick tillbaka till husbilen hade det klarnat upp och solen tittade fram. Kollade på wetter.de vad Zell i Moseldalen hade för väderprognos, ligger ju bara 10 mil bort. Såg att de förutspådde mycket kraftiga vindar med risk för åska och hagel. Vi har ju redan varit med om tyska oväder med enorma vindbyar och jättestora trädgrenar som flugit omkring.

Så vi bestämde oss för att stanna i Mayschoß istället. Tyckte vädret var lagom för en långpromenad, och idag bestämde vi oss för att gå mot Rech. Var en rejäl stigning i början och en ännu värre nerförslutning då vi väl kommit till högsta punkten. När vi kom till Rech tyckte vi att vi lika gärna kunde fortsätta en bit.

Gick faktiskt ända bort till Dernau, drygt 5km bort. Där slog vi oss ner på en uteservering och tog lite att äta och dricka.

Efter maten gick vi tillbaka till Mayschoß, men tog cykelvägen istället. Den var 1km kortare och man gick i en 235m lång tunnel istället för att gå över berget/kullen. Röda linjen visar gångvägen och den gröna linjen visar cykelvägen, på bilden ovan.

Slöade lite i husbilen innan det var dags att äta middag.

Bestämde oss för att äta en försenad bröllopsmiddag. Var jättegott och vi var definitivt inte hungriga då vi gick tillbaka till husbilen.

Knäppte ett kort på restaurangen då vi gått över floden (Ahr). Sen blev det en lugn hemmakväll i husbilen.