Martinborough till Wellington

2009-11-28

Tittade ut på ett jämngrått och regnigt landskap då vi åt frukost. Skulle knappast bli någon golf för oss. Vi hade tittat på metservice föregående kväll och dom sa regn. Vi var inställda på att få åka vidare till Wellington istället.

Så här grått var det ute, man såg knappt de höga topparna som vi skulle passera. Tog oss genom Featherston mot serpentinvägen vi åkte på tidigare.

Det blåste inte riktigt lika mycket som tidigare, men det var ganska dålig sikt istället.

Lite ovanför mitten av bilden och från vänster till strax höger om mitten går vägen. Tog det väldigt lugnt på serpentinvägen eftersom vi inte hade någon brådska. Passerade massor av platser som finns med i Sagan om Ringen filmerna: Lothlorien, Rohan river, Isengard m.m. Men det var ju ett bra tag sedan man filmade här och vädret var definitivt inte roligt, så vi åkte vidare. På väg ner mot Upper Hutt möte vi minst 50 motorcyklar som var på väg upp mot serpentinvägen. Var inte ett dugg avundsjuk på dem, eftersom blåsten gjorde att det finstrilande regnet kändes som nålar.

När vi kom in i Wellington duggade det bara lite. Vi åkte bort till färjeterminalen för Interislander. Ursprungligen hade vi bokat överfarten till sydön den 1 december, men vi ville åka över tidigare.
Det fanns plats 18:25 idag eller 08:25 imorgon. Eftersom färjan tar drygt 3 timmar valde vi morgonfärjan. Åkte in till själva staden och kunde konstatera att det var som vilken storstad som helst. Massor av bilar och människor, alltså inget för oss lantisar. (Wellington är nya Zeelands 3:e största stad.)
Letade istället upp Capital Gateway Motor Inn i Newlands, som är campingen närmast färjeterminalen. Det är mera en parkeringsplats än camping, men helt ok om man bara skall övernatta.

Vi stod som nummer 2 på höger sida. Satte oss och tittade på en film, Be Kind Rewind. En lite skruvad komedi, som vi inte behöver se igen. När filmen var slut hade även regnet tagit slut. Vi passade på att gå ner till ett stort köpcentrum i Johnsonville. Tog 10 minuter att gå dit från campingen. Köpte bara lite småprylar och mera mat. När vi kom tillbaka åt vi en stor hämtpizza, som smakade suveränt. Läste och löste korsord/sudoku resten av kvällen.

Dagens etapp var på knappt 8 mil.

Under de 9 dagarna vi var på nordön reste vi drygt 1450 km. På kartan ovan ses den ungefärliga resvägen.