Maribo Sø GK till Rostock

2011-07-01

Som omväxling var himlen inte klarblå idag, men solen lyste på oss i alla fall. Traditionell frukost med bröd, juice, yoghurt, müsli, nykokta ägg, ost, skinka och leverpastej. Vi hade bokat golftid via nätet igår, men sagt att det måste vara uppehållsväder om vi ska spela. Var inte lika varmt som föregående dagar och lite mera blåst. När vi var på väg mot tee för att slå ut gick en 3-boll precis iväg, vi tror inte att de hade bokat tid. Vi kom ikapp dem ganska snabbt och fick gå igenom. Banan var en parkbana men med en del kullar och vattenhinder, så den var inte alldeles enkel.

Första hålen travade vi på och spelade riktigt bra. Bettan vid ett litet vattenhinder med näckrosor. Sen började vi komma till de stora vattenhindren, som var fulla med kanadagäss. Har aldrig sett så mycket fågelskit på en golfbana, gick säkert totalt 1 kilometer extra för att undvika den.

Utefter hål 7 och 8 låg det riktigt fina (och säkert dyra) villor. Bild från hål 8 ovan. Spelade färdigt rundan i lite mer mulet väder, men inget regn. Idag hade Einar flest poäng. Vi bestämde oss för att 5 dagar golf i rad kan räcka och tänker försöka ta oss söderut.

Åkte till Gedser och konstaterade att vi nog borde ha bokat tid på färjan. Vi försökte göra det via webben, men fick inte in CaravanClub rabatten. Enligt damen som sålde biljetten till oss gällde den bara om man köpte biljetten i Sverige. Vi hade försökt köpa biljett mellan Gedser och Rostock i Sverige, men de hänvisade bara till webben eller Gedser. Hamnade i alla fall i en ”standby” kö som var rätt lång. Husvagnen bredvid oss gav upp och åkte till Rødby.

Blev hungriga efter ett tag och gjorde i ordning rostas och rotfruktsgratäng i ugnen. Som man ser på bilden ovan hade Bettan full koll på matlagningen hela tiden (bekvämt med ugn). Efter maten läste vi böcker och slappade. Tittade lite på ett gäng tullare som gick runt och kollade bilar (speciellt bilar från de baltiska staterna). Kom i alla fall med färjan som gick 19:00 och var framme i Rostock strax före 21. Åkte bara till Stellplatz Cordshagen, i en liten ort strax utanför Rostock. Hittade den med ”appen” ”pro mobil +” kopplad till Navigon kartprogrammet i iPhone. Mannen som har ställplatsen pratar rätt mycket svensk/danska, så vi hade inga problem att kommunicera. Uppställningen kostade 7 euro och elanslutning 1 euro.

Dagens etapp var på cirka 13 mil, varav 5 mil med färja.