Långpromenad i La Zenia

2017-12-02

Var varmt och skönt i den inglasade verandan, eftersom solen låg på där. Satt därute och åt frukost samtidigt som vi löste melodikrysset.

Vi tyckte att det var blåsigt igår, men det var ingenting jämfört med idag. Klarblå himmel, men hårda iskalla vindbyar gjorde att det fick bli långbyxor idag. Definitivt inte badläge, men vi hade inte sett stranden ännu så det fick bli en långpromenad.

Flera hus som vi passerade hade stora buskage med bougainvilla som blommade.

Gick igenom en tunnel under N-332 och tänkte sen följa stigen på bilden ovan. Gick inget vidare, eftersom den bara blev smalare och till slut upphörde.

Följde istället gatorna ner till stranden. Var bara hundägare som rastade sina hundar där, så det var inte så mycket att se.

Följde den stenlagda vägen som gick utefter havet. Mötte en hel del människor som antingen promenerade raskt eller sprang utefter vägen.

Vi fortsatte, mot Cabo Roig, utefter havet som inte såg så badvänligt ut.

Efter ett tag kom vi till en annan sandstrand där det fanns en bar och möjlighet att hyra solstolar. Låg faktiskt en hel del och solade precis intill solstolsuthyrningen (som ligger i mitten av bilden).

Vi skippade solandet och gick istället bort till strandbaren och köpte något att dricka.

Tog ett kort uppifrån mot strandbaren då vi gick upp till gatuplanet igen.

Började bli lite småhungriga så vi gick till ett nöjesstråk, där det finns en del barer/restauranger och affärer. Nöjesstråket ligger på bägge sidor av den stora motortrafikleden N-332 så det finns gångbroar över vägen. Kortet taget från en av gångbroarna.

Så här ser det ut på den västra sidan om man tittar söderut.

Hittade en liten tapas-bar som hade öppet. Bettan blev glad när hon såg att man kunde få friterad bläckfisk. Maten var god och vällagad, så vi var mätta och belåtna när vi gick hemåt igen.

Såg att vi gått lite drygt 10km idag (nästan som en golfrunda).
Började packa ihop väskorna, eftersom vi skulle lämna hyrbilen klockan 09:00 vid Alicante´s flygplats nästa dag.

Kollade, via mobilen, hur det stod till med husbilen som stod uppställd i Tandådalen. Var -4 grader inne i bilen och -7 grader utanför och alla batterier hade drygt 12V spänning. Så vi behövde inte aktivera 220V, för att ladda batterierna.

På kvällen åt vi lite Serrano-skinka och hårdost när vi kollade in ”Så Mycket Bättre” på TV4play.