Kobern-Gondorf till Neef

2010-07-13

Ännu en dag med strålande sol.

Tog ett sista kort på ställplatsen innan vi åkte vidare mot Cochem.

Stannade till utefter vägen och knäppte kort på en borg som såg bekant ut, tror den heter Burg Thurant. I Cochem var det helt packat med turister, så vi åkte vidare.

Stannade till vid några ställplatser, och bestämde oss till slut för den i Neef. Var gott om plats, eftersom klockan bara var strax efter 12. Vi ställde oss med utsikt mot Mosel. När vi slöat en stund tog vi cyklarna in till byn för att prova lite viner. Vi gick in hos weingut Nelius på Moseluferstrasse 8. Einar sa på skämt att vi ville prova allt vin han hade. Han tog oss nog på orden, så efter 11 sorter var vi tvungna att säga att det nog räckte.

Det gick i och för sig ingen nöd på oss, eftersom vi satt svalt inomhus och provade gott vin.

När vi bestämt vad vi ville köpa fick vi gå in i vinkällaren och titta. Med fullastade cyklar tog vi oss tillbaka till ställplatsen.

Knäppte ett kort på vyn som vi såg om vi gick ner 5 meter från husbilarna.

Satt och slöade i skuggan tills glassbilen kom, då blev det fart. Framåt kvällen cyklade Ing-Britt och Einar till Bullay (drygt 4 km bort) och försökte hitta en öppen affär. Verkar som om det mesta stänger 18:00, en del har öppet till 19:00 (så det blev inget handlat).

Så vi fick nöja oss med det vi hade i kylskåpet, och det var egentligen inga problem. Medan Einar grillade köttet till middan kom det en jättelång pråm förbi (hela fick inte plats i bild). Pratade lite med några svenskar som cyklade förbi, de var på väg neråt precis som vi.

Som man ser på bilden var det många kastruller och grytor med mat.

Slöade bara efter maten. Knäppte ett kort mot slussen, med lång slutartid, när det börjat mörkna.

Dagens etapp var på 6 mil.