Kesten till Bergkammen

2009-07-31

Vaknade vid 9-tiden och konstaterade att vädret var ungefär som igår, halvklart.
Vi köpte några frallor och lite kaffebröd av en bagare som kom och sålde bröd vid stellplatzen.

Utsikt från frukostbordet ovan.

Började sen resan norrut. Vi hade ju fått tips om några golfbanor vid Köln, så vi åkte åt det hållet. Vi åkte vidare utefter Mosel en liten bit och sen åkte vi uppåt för att komma till närmaste större väg. Kesten ligger på andra sidan kullen, till vänster.

Det var lite disigt, men man kan ändå se hur enormt mycket druvor som odlas här. Alla åkrarna på bilden är vinodlingar.

Fortsatte sen in på större vägar. Bitvis gick det väldigt sakta, långa köer.

Till slut var vi alla fall framme vid Golfclub Schloss Georghausen. Efter att ha betalat greenfee gick vi bort till första utslaget, som såg smalt ut, ett par 4 hål på 347/311 meter.

Hålen ligger i en sluttning, så att man fick gå på ”skrå” väldigt mycket. Dessutom var man ofta tvungen att gå fram och titta innan man slog. Vi hade, dumt nog, glömt köpa en banguide. Vi hade en 2-boll framför oss och 2 personer bakom oss varav 1 hade golfklubbor med sig.

Tog ett kort på green för hål 2 när Bettan var på väg mot mig (ej i bild). Hon höll på att träffas av en boll från den ensamma spelaren och svor till. Ingen hade ropat ”fore”. Innan hon hann ta mer än 2 steg kom nästa boll, lika nära (båda högt till höger ovanför green). Han måste sett oss eftersom man såg flaggan där han stod.

Vi skyndade oss upp till nästa utslag, 25 meter högre upp. Einar slog ut och ropade ”fore”, fast bollen hamnade på fairway (bara för att markera att man kan ropa). Spelaren som slagit bollarna kom fram och började leta långt före green, utan att säga något. Vi tipsade om att han skulle leta längre fram och sa att han hade missat oss, men fick ingen kommentar.

Bettan fick ett rakt utslag, lite till vänster, som gav ett besvärligt läge för slag 2.
Green ligger i riktning mot den ensamma tallen, i mitten av bilden.

Hål 5, ett par 3 hål på 114/79 meter, hade en höjdskillnad på några meter mellan green och utslagsplatsen. Man slog över en ravin, så det var viktigt att inte hamna för kort. Vi träffade green bägge två och fick varsitt par.

Hål 8, ett par 4 hål på 304/262 meter, hade stor höjdskillnad mellan utslagsplats och fairway.

Utslagsplatsen (gul) ligger vid den lilla busken högst upp i mitten av bilden.

Green låg ner till höger. Den var helt skymd från utslagsplatserna av höga träd.

Efter 9 hål tog vi en snabbfika (det behövdes). Ovan ser man Bettan slå ut från hål 10, ett par 3 hål på 181/152 meter.

Resten av banan var en typisk parkbana. Ovan ser man hål 15, ett par 4 hål på 386/338 meter. Efter avslutad runda var det otroligt skönt att få duscha. Sen gick vi till restaurangen, som hade levande musik och verkade dyr. Eftersom vi bara hade 40 euro i kontanter frågade vi om man kunde betala med kort, nix det kunde man inte här heller. Började fundera på om man är på väg tillbaka till den tiden då man ska ha plånboken full med pengar istället för kort. Ganska hungriga åkte vi vidare, och efter drygt 1 timme hittade vi en vägkrog, vi hade i och för sig kunnat laga mat i husbilen. Maten smakade i alla fall bra och vi blev mätta. Åkte sen vidare några mil till. När det började skymma letade vi rätt på en stellplatz, det blev Wohnmobilhafen Marina Rünthe. Vi blev välkomnade av den som var ansvarig för stellplatzen och fick en broshyr med info och hans telefonnummer, om det skulle vara nånting. Parkerade och löste biljett i en automat. Sen blev det några partier yatzy, innan det var dags att sova.