Tandådalen januari 2019

Nyårsdagen började med sol och svag vind.

Tog en långpromenad och gick bland annat förbi den nya liften vid Hundfjället. Framåt eftermiddagen ökade vinden rejält och det ruskade ordentligt i husbilen (SMHI hade ufärdat en klass 1 varning för hård vind med 24 m/s i byarna). Blev filmkväll i husbilen eftersom man nästan blåste bakåt då man gick ut

Dan efter blåste det fortfarande rätt bra, men det var rätt mycket folk i backarna i alla fall. Tyvärr gick ingen av sittliftarna vid Hundfjället, så det var långa liftköer. Var bra sikt så man såg bort till Norge, Trysil skymtar till vänster mellan träden.

Den 3:e januari var det lite mulet, men det blåste i princip inte alls. Åkte lite utför i Tandådalen

Efter lite lunch blev det en tur i längdspåren. Då solen var på väg ner var himlen alldeles rosa.

Lite senare blev det en helt fantastisk himmel.

Dan efter var det dags att åka hem och sätta igång med renoveringen av köket.

Tog en paus från rivningen av det gamla köket och åkte upp för att njuta av riktig vinter.

Hade nog kommit en dryg decimeter med snö sen vi var uppe sist. Var plogat så det gick att köra in med bilen, men ändå lite kvar att skotta bort. Blev ett rosaaktigt sken då solen var på väg ner.

Dan efter blev det lite utförsåkning i Hundfjället. Framåt eftermiddan blåste det ganska bra uppe på toppen. Hann prova nya liften, med uppvärmda säten och vindskyddshuv, innan den stängde p.g.a. stark vind. Hann också med en liten skoterur innan solen gick ner.

Den 12:e januari var det officiell invigning av den nya 8-stolsliften i Hundfjället. Representant från Leitner gjorde en officiell överlämning av liften och överräckte en gåva. Sen höll ett kommunalråd ett tal. Åkte lite i backarna innan det var dags för lunch i husbilen. På kvällen kom Sussi, Jerry, Emma och Viktor över på fika.

Dagen efter var det rejält dimmigt, men vi var ändå några stycken som åkte utför i Hundfjället. Tog en paus inne på restaurang Lyktan uppe i backen. När vi kom ut hade det faktiskt klarnat upp en hel del. Berodde antagligen på att det börjat blåsa rätt ordentligt.

Tog transportliften över till Tandådalen. Tänkte åka lite till, men det blåste rejält uppe på toppen, så det blev en sen lunch i husbilen istället.

På kvällen blev det ”Kalven runt” på längdskidor. Var lite jobbigt med delvis helt igentäckta spår och ordentlig motvind ibland. Var skönt att sitta i husbilen och slöa efter skidturen.

Dan efter fyllde Jerry 50 år och vi var i backarna allihop. Efter ett tag kom det så mycket snö att man knappt såg nånting. Vi gick in på restaurang ”Lyktan” uppe i backen. Medan vi satt där började det blåsa upp så att skidställen utanför blåste omkull och det låg skidor lite överallt.

Vi ville fortsätta åka, men det blåste riktigt rejält. Var till och med så att om man spände ut jackan åkte man uppför backen med vindens hjälp.

Vinden gav med sig efter någon timme så det blev några härliga åk till i backarna. Födelsedagsbarnet med familj på bilden ovan.

Efter några härliga dagar i Dalafjällen var det bara att åka hem och fortsätta med köksrenoveringen.