Halmstad

2005-07-16

Efter frukosten gick vi och lånade duschrummet som fanns i närheten (det var inte dyrt). Sen åkte vi till förläggningen och hämtade Sandra.
Det var ganska mulet på himlen, men vi åkte ändå bort till ett gammalt utsiktstorn.

Packat & Klart teamet var också där för att spana in Halmstad.
Så vi tog ett kort på deras ”reportagebil”.

Sen gick vi bort till utsiktstornet.

De ville intervjua oss, men vi kände oss inte klädda för TV-rutan, så vi avböjde. Tog bara kort på programledaren innan vi gick upp i tornet.

Man hade en skaplig utsikt över Halmstad uppifrån tornet. Efter att ha sett Halmstad lite från ovan gick vi och tittade på några gamla byggnader som stod i närheten. Påminde lite om de gamla stugorna som står på Skansen i Stockholm.

I ett av husen satt en tjej i tidsenliga kläder. Hon berättade lite för oss om husen och levnadssättet förr.

Sen åkte vi iväg och handlade lite mat som passade att grilla. Vi åkte också iväg en bit utanför stan och tittade på resultaten av stormen Gudruns härjningar. Vi hade ingen aning om att det var såna enorma mängder med träd som blivit drabbade av stormen. Såg gigantiska upplag med timmer som väntade på hantering.

Hittade sen en fin camping inte så långt från stan, gullbrannagården, där vi fick plats. Som tur var hade himlen spruckit upp, så det var riktigt varmt och skönt ute. Så det var bara att plocka fram grillen och sätta igång. Det blev en delikat middag. Efter maten satt vi och pratade tills det var läggdags.