Golftävling på Idrefjällens GK

2011-09-17

Einar vaknade 02:10 av att det kändes kallt inne i husbilen. Såg att det lyste rött på panelerna till värmaren och kyl/frys. Slut på gasol. Undrar varför sånt alltid händer på natten? Konstaterade att det var -4 grader ute och väldigt mörkt. Medan Bettan snarkade vidare stod Einar ute och skiftade gasoltub.

Tog i alla fall inte så lång tid att få upp värmen i husbilen igen. När klockan ringde på morgonen var det varmt och skönt inne i husbilen, men -5 grader ute. Efter frukosten gick vi upp till 13:e tee, som låg nära husbilarna.

Granarna såg ut som silvergranar, med frosten som låg på grenarna.

Det var tänkt att golftävlingen skulle starta 08:00, med kanonstart. (Spelformen skulle vara bästboll i 2-mannalag.) Som man ser på kortet över 13:e hålet var det rätt stor chans att starten skulle bli fördröjd. Vi fick starta 09:30, man ville inte skjuta upp starten längre eftersom det var en startgrupp till.

Vi skulle starta på hål 11, ett par 3 på 120/110 meter, tillsammans med 2 damer. Damerna, Agneta och Anna-Lena, var redan på plats då vi kom dit. De hade varit ute och dansat kvällen innan och var väl inte så pigga. Einar slog ut först och hamnade ganska långt till höger om green. Agneta och Anna-Lena hade inte heller så bra utslag.

Bettan tog i ordentligt och hamnade i ruffen 5-6 meter bakom green. När vi andra fått upp våra bollar på green var det Bettans tur att chippa upp bollen på green. Vi såg ut som fågelholkar allihop när bollen tog i pinnen och rullade ner i hål. En riktigt skön start för oss. På nästa hål, ett par 5 på 450/380 meter, gjorde Einar par. Nu kunde vi spela avslappnat, eftersom vi ”låg på plus”. Dessutom var Agneta och Anna-Lena ett riktigt trevligt sällskap.

Vädret hade blivit helt fantastiskt, med sol som värmde och klarblå himmel. Kortet ovan är taget efter att vi slagit ut på hål 15, ett par 4 på 340/285 meter. Vi fortsatte att spela hyfsad golf, utan alltför många dåliga hål.

Som man ser på kortet från 17:e tee var vädret så bra som man kunde önska. Då vi spelat klart åkte alla med husbil till Idre camping, där vi skulle övernatta.

Det var hundutställning i Idre, så det var mycket hundar och husvagnar på campingen. Vi lyckades i alla fall hitta platser nära varandra. Grillade lite kött och tog det lugnt innan det var dags att duscha.

Gick upp en bit på Idrefjäll och tog ett kort över campingen. Gjorde inget speciellt, utan väntade på att det skulle bli dags för prisutdelning och dans.

Det blev en vacker kvällshimmel då solen gick ner. Kullarna som syns i bild är norska fjäll. Till slut var det dags att gå ner till hotellet för att titta på prisutdelningen.

Vi blev ganska överaskade då vi fick vet att vi kommit på 3:e plats (av 86 lag).

Blev gratulerade av ordföranden i golfklubben och fick mycket applåder. Eivor och Kjell hade också spelat bra och kom på 8:e plats. Efter prisutdelningen var det dans till Elisas och Zlips. När vi dansat i 1,5 timme kände vi att det räckte ganska bra och gick hem till husbilen.