Golfclub Wasserschloß Westerwinkel till Mayschoß

2014-08-03

Var varmt ute idag redan då vi åt frukost, så vi tog en dusch innan vi packade ihop. Tog Autobahn idag också, men det var nog tyvärr inte det snabbaste alternativet (var bitvis rejäla köer).

Kom i alla fall fram till Altenahr, och där var det stor fest med avstängda gator och väldigt mycket folk. Fortsatte in på ”Ahr-Rotweinstraße” till Mayschoß, där vi hittade en ställplats precis vid floden.
(Fast det är tveksamt om Ahr kan kallas flod, mera som en liten å tyckte vi.)

Bettan är beredd att prova viner och turista lite.

För säkerhets skull fanns det en stor tavla med information om intressanta platser i byn.

Tog ett kort upp mot den gamla borgruinen då vi gick över Ahr.
Vi var lite småhungriga, så första stoppet blev ett litet café där vi åt några smörgåsar. Sen gick vi bort till Winzer Genossenschaft Mayschoß-Altenahr, som hävdar att de är det äldsta vinkooperativet i världen. Precis då vi skulle betala vinflaskorna kom det ett riktigt skyfall. Eftersom de även hade vitt vin så fördrev vi tiden med att prova lite vitt vin. Så det blev faktiskt några flaskor riesling också.

När vi lastat av vinet i husbilen tog vi en liten cykeltur. Vi hade sett en cykeltunnel en bit bort och var nyfikna på vart den gick (högra tunnelingången är för tåget). Tunneln är 225 meter och vi cyklade kanske 2,5 km och var då inne i nästa by, Rech.

Här fanns det också massor av möjligheter att prova vin, vi valde Weinhaus Onkel Max. Blev servade av en mycket trevlig man, som lät oss testa ett antal viner.

På vägen tillbaka såg vi den gamla borgen, från andra hållet. Vi funderade på hur man kom upp dit, men bestämde oss för att inte ta reda på det just då.

Bettan på väg genom cykeltunneln.
Lastade in vinflaskorna i husbilen och gick bort till en restaurang i Mayschoß för att äta middag.

Einar sitter och väntar på maten.
Som vanligt var det väl tilltagna portioner, men vi lyckades ändå klämma ner lite glass till efterrätt.

Var fortfarande riktigt varmt ute så vi satte oss utanför husbilen och slöade.
Einar passade på att skriva lite på hemsidan.

Dagens etapp var på cirka 19 mil.