Golf på Pezula Championship Course

2016-11-30

Åt frukost i snabbt tempo och körde sen till Pezula Championship Course. Det var köer lite här och var så vi kom dit cirka 08:30 och var ganska stressade då vi kom fram. Lyckades få tag på hyrklubbor och golfbil så att vi var vid första tee bara några minuter sent. (Att testa hyrlubborna på drivingrange och provputta på övningsgreen var det inte tal om.)

Märkligt nog fick vi godkända utslag bägge två.
Tror ändå att vi hade betydligt högre puls än vad vi brukar ha då vi spelar golf. Efter ett tag hade vi lugnat ner oss. Fast då det var dags att slå ut var det bara att ta i som på bilden ovan.

Vi gillar ju kuperade banor och den här passade oss riktigt bra.
Bettan slår ut på bilden ovan.

Syns på bilden att banan är byggd på och runt en stor kulle/höjd.

Märkligt nog lyckades vi bägge två undvika att hamna i en greenbunker på hålet ovan.

Från 17:e tee hade man en jättefin utsikt över flera av hålen.

Banan var jättetrevlig och vädret var fantastiskt. Vi lyckades få skapliga resultat bägge två, fast hyrklubborna inte riktigt passade oss. (Kanske hade funkat ännu bättre om vi fått testa dem innan vi gick ut på banan.)

Duschade i klubbhuset innan vi åkte tillbaka till ”pensionatet”.

Fågeln på bilden blev irriterad på Einar då han gick nära för att ta ett kort. (Vi tror att det var någon sorts kalkon.)

Gick bort och kollade in den lite större poolen som låg utanför huvudbyggnaden (som hade receptionen och restaurangen).
Tog det lugnt resten av dan.

Då klockan började närma sig sex ringde telefonen. Det var receptionen som undrade när vi skulle äta. Då vi lämnade rummet för att gå till middagen såg vi att städpersonalen stod längre bort och väntade. Precis som igår var sängen uppbäddad och gardinerna fördragna då vi kom tillbka efter middagen. (Faktiskt var det så att så fort vi lämnade rummet var det någon som gick in och fixade med något.)

På bilden ovan ser man var vi åkt idag (var drygt 1 mil till golfbanan enkel resa).