Golf på Heritage GC

2014-11-30

Tidigt uppe idag, eftersom vi hade golftid 08:20 på Heritage Golf Club. Då vi drog upp gardinerna såg vi att regnet formligen vräkte ner, kändes lite jobbigt.

Frukostbuffén hade öppet från 07:00, men det verkade inte vara någon rusning dit på morgonen. Den enda vi vi mötte var en jättestor krabba som förirrat sig upp till hotellet.

Fanns mycket att välja på vid frukostbordet, vår favorit var omelett som de lagade till medan man väntade. Regnet upphörde då vi satt och åt frukost, och solen tittade fram en stund. Efter frukost blev vi skjutsade till golfbanan, det tog ca. 3 minuter att ta sig dit.

Vi kände oss lite småsega trots att vi sovit bra, så det blev golfbil, första dagen i alla fall. Fick sällskap med Cathrine och Roger (?), från Frankrike, som varit här 1 vecka. Precis då vi skulle slå ut på tee 1 började det regna igen, men inget skyfall utan bara lätt varmt regn. Banan var riktigt trevlig och ganska omväxlande med lite kullar här och var.

Då vi kom till hål 7 hade det slutat regna för länge sedan och vi såg lite blå himmel.

Uppe från green kunde man se havet bortom golfbanan. Precis som vi var vana vid utomlands var det inget rast efter 9 hål. Med tanke på att det var ett tag sedan så gick golfen ändå skapligt, med några få undantag.

Efter avslutad runda tackade vi varandra för trevligt sällskap och vi blev fotograferade på 18:e green. Vi fick höra att det gick bra att lämna kvar klubborna på klubben, eftersom vi skulle spela fler rundor.

Satte oss i restaurangen och beställde in lunch eftersom golfrestaurangen också ingick i ”all inclusive” paketet. Satte oss med utsikt mot 18:e green. Vädret hade blivit lite disigare igen och det kom några små skurar.

Mätta och belåtna åkte vi tillbaka till hotellet, där vi bara slöade. Hade tänkt gå ner och bada, men det började regna igen. Visserligen var regnet varmt, men vi hade ju några dagar på oss om vi ville bada.

Man hade bokat middag åt oss på alla restauranger som ingår i ”all inclusive” paketet.

Den här dagen var det restaurang ”Cyan” som ligger en bit från hotellet, shuttlebussen tog oss dit på några minuter. Blev italienskt igen, vi tyckte bägge två att det var bättre mat ”hemma” på hotellet i restaurang Balafon.
Vi åkte tillbaka tillsammans med ett engelskt par som bodde på samma hotell som oss. Satte oss i baren och pratade rätt länge innan det var dags att gå upp på rummet.