Füssen till Garmisch

2013-08-03

Frukost ute i skuggan idag, hade ännu inte blivit så varmt (bara 25 grader).

Bettan mumsar på ett gott tyskt bröd.

Passerade över ett vattendrag med otroligt turkos vatten.

Åkte sen upp mot slotten som ligger i närheten. Var glada över att vi sett insidan av slotten för länge sedan (1998). Biljettkön slutar vid bilen till höger i bild.

Hade bestämt att vi skulle gå upp till ”Marienbrücke” för att få en fin vy över slottet Neuschwanstein. Var ganska brant uppför hela vägen, men som man ser på bilden var det skugga inne i skogen. Kom upp på bron och man kan inte påstå att vi var ensamma, massor av japaner och en och annan italienare.

Knäppte några kort, men tyckte att vi ville få en lite annan vinkel.
Fortsatte gångvägen/stigen mot Tegelberg där Einar gick upp för en brant sluttning. Tog ett kort på slottet lite uppifrån istället.

Tog även ett kort ner mot Mariebrucke, där alla turisterna stod och trängdes.

Bettan väntade snällt en bit längre ner.

Sen gick vi ner till slottet och sen vidare ner till parkeringen. Tyckte att man kunde se att slottet har stått som ”modell” för slottet som visas i Disneyfilmernas logo.

På vägen ner fick vi också en ganska bra vy över slottet Hohenschwangau.
Nu var det riktigt varmt ute, säkert närmare 35 än 30. Åkte bort till Tegelberg igen och åt lite avocado med räkröra till lunch.

Följde sen ”deutche alpenstrasse” mot Garmisch-Partenkirchen.

Såg inte så mycket alper i början (gick bara neråt på serpentinväg).

När vi kom fram till Garmisch-Partenkirchen ställde vi upp oss på en ganska full ställplats. Ställde upp bord och stolar i skuggan bakom husbilen, var 35 grader varmt ute. Gick bort och duschade efter ett tag och använde inget varmvatten alls utan njöt av iskallt vatten.

Passade på att ta ett kort på bergen en bit bort, man ser att de är högre än trädgränsen.

Framåt kvällen var det sommarfest med levande country-musik och linedance. Man grillade köttbitar och massor av olika sorters korv, vi åt middan där.

Tog kort på några av line-dansarna. Efter ett tag tröttnade vi lite på country-musiken och gick hem till husbilen. Pratade lite med våra nya granar, från Genoa. Det var fortfarande 32 grader varmt ute fast klockan var 21:30.
Vi han precis säga att det skulle åska imorgon, men att det skulle vara skönt om det kom tidigare. Sen såg vi första blixten långt borta. Regnade på rätt ordentligt efter ett tag, men inget skyfall. Utetemperaturen sjön till knappt 20 grader på 20 minuter, gjorde inget alls.

Dagens etapp var på 7 mil.