Eslövs GK till Hedeland GK

2009-07-22

Klockan ringde 06:30, bara att gå upp och äta frukost. Det var halvklart ute, och lite svalt. Det tog en stund att fixa kaffe på den ganska långsamma 12-Volt’s bryggaren. Receptionen hade inte öppnat, så vi fick betala i kuvert och lägga i greenfee lådan. När vi gick mot 1:ans tee stod ett skånskt par där. De frågade vad vi hade för tid. De hade ingen bokad tid, eftersom vi hade 7 minuter kvar så tyckte de att de kunde gå ut före oss. De sa också att det är vanligt att folk bokar upp morgontiderna, men sen inte orkar upp.

Till slut fick vi i alla fall slå ut. Ovan syns Bettan slå slag 2 på 1:an. Vi fick vänta en hel del i början, kändes lite knasigt att det skånska paret travat före oss.
Greenerna var lite som Vassunda, snabba, men lite mer ondulerade.

Banan var överhuvudtaget i ganska fint skick. Ovan ett kort bakåt från gul tee på hål 9, utsikt mot hål 1.

Einar väntar på att få slå ut på hål 9.

När vi räknade ihop poängen efter 9 hål hade Bettan 21 poäng, trots att hon ”streckat” 2 hål. Einar hade 17 poäng. Vi hade i och för sig ovanligt många extraslag, trots att banan var ganska lätt (men lång). Åt lite mackor, som vi gjort i ordning, och drack kaffe med bulle. Vi tog lite extra tid på oss vid fikat, så att vi skulle slippa vänta vid varje hål. Det flöt på bättre efter fikat, dock blev vårt spel lite sämre. Det hade blivit ganska varmt redan. Einar hade fått tillbaka sin ”mega”slice och sköt bort många poäng.

Ovan syns Einar slå ut från hål 14, som hade mattor vid gul tee.

Einar stod kvar på gul tee och tog kort på Bettan (skymtar i mitten av bilden).

Ovan ser man Bettan slå ut på hål 17.
När rundan var slut hade det blivit riktigt varmt och vi längtade efter en dusch.

Packade in alla grejorna i husbilen och tog ett kort innan vi gick till duschen.
I husbilen bredvid oss bodde 4 unga grabbar, som verkade satsa på att gå ut lite senare på banan. Bakom husbilen syns 5:ans green och till höger regnskyddet vid driving range. Vi åkte vidare till Helsingborg. Där ringde vi handläggaren på TryggHansa, angående skadan på husbilen. Hon höll med om att vi gott kunde fortsätta vår semester och sedan lämna in husbilen till verkstad då vi kommer tillbaka.

Tog färjan över till Helsingör, kan inte påstå att det såg lockande ut (tungt regn).
Efter att vi passerat Köpenhamn upphörde regnet. Vi började leta efter golfklubbar som är med i golfhäftet. Hittade Ishøj GolfCenter. Åkte in och tittade, och tyckte att det inte såg så inbjudande ut. Tog oss vidare till Golfklubben Hedeland, den verkade mycket trevligare. Vi gick in och försökte boka tid på terminalen, men fick ge upp till slut. Vi fick hjälp av flera danskar men lyckades ändå inte boka med svenskt GolfID. De vi pratade med trodde att det var OK att övernatta med husbil på parkeringen och sen ta en tid imorgon bitti.

Bettan tyckte att vi kunde ta en golfklubba och gå och träna lite.

Satte oss och spelade yatzy istället. Notera det fina underlägget med golfklubba och boll på.

Det var en otroligt fin kväll, strax före 21:00 var det 20 grader ute och sol på en nästan helblå himmel. Vi var osäkra på om det skulle bli någon golf dagen efter, vi såg att man uppdaterat väderprognosen. Det såg ut som om det skulle bli åskväder på torsdag förmiddag, tidigare trodde man på växlande molnighet och uppehåll.