Cochem till Zell

2009-07-29

Vid 9 tiden klev vi upp och åt frukost.

Gick sen runt lite i Cochem. Ganska mysigt litet samhälle. Bettan på en av alla smågator inne i samhället.

Einar poserar bredvid en liten fontän på en annan gata.

Gick ner till floden igen och tog en bild.

När vi stod där kom en hel armada med svanar mot oss, de kanske var vana att folk matade dem.

Passade på att ta ett kort på borgen, som vi inte orkade ta oss till.

Vi köpte fikabröd i ett av alla bagerier som fanns i samhället och frågade efter en livsmedelsaffär. Hittade affären och köpte lite saker som fattades.

Åkte sen vidare mot Zell, för att köpa lite ”Zeller Schwarze Katz”. Hittade en stellplatz alldeles i utkanten av samhället.

Vi tog igen oss en stund, eftersom det var ganska varmt (mer än 30 grader). Det kom en glassförsäljare till stellplatzen, vi köpte varsin bananasplit (jättegod).
Pratade lite med en av våra husbilsgrannar, han gav oss tips på en fin stellplatz i Graach som vi kanske åker till. Cyklade sen in till Zell och lyckades hitta butiken som vi köpte vin i förra året. (Damen i butiken tyckte att hon kände igen Bettan.)
Efter lite provande köpte vi med oss några flaskor Riesling. Gick sen till slaktaren och köpte lite entrecôte och några korvar att grilla.

Åt sen en delikat middag på stellplatzen. Det var fortfarande mer än 30 grader varmt ute. Satt ute och spelade yatzy fram till 21:30 tiden, då vi gick in. Då var det ”bara” 22 grader varmt ute. Var tvungna att ta en snabbdusch innan vi gick till sängs.