Burgen till Zell

2017-07-31

Innan vi lämnade Burgen gick vi på en liten promenad.

Det finns foreller i det lilla vattendraget som rinner förbi ställplatsen och sedan ut i Mosel. På bilden ovan kollar Bettan in de ganska små forellerna.

Vi gick ner till Mosel och satte oss på en bänk och bara tog det lugnt och kollade på floden.

Åkte söderut utefter Mosel. Gjorde ett kort stopp i den lilla byn Ernst, gick in på Mosella Schinkenstube som bland annat gör fantastisk gulashsoppa. Vi köpte salami, lite kött att grilla och några burkar gulashsoppa.

Stannade sen i Zell på en ställplats precis intill Mosel. Pratade lite med vår tyska granne, som berättade att man hade fin utsikt över Mosel från andra sidan.

Vi tog oss över till andra sidan Mosel och uppför en brant backe.
Fanns en bänk däruppe som man kunde sitta på och spana ut över floden. Vår husbil är en liten vit prick nästan exakt mitt i bilden.

Åt andra hållet hade man också en fin vy över Mosel.

Cyklade nerför backen och satte oss på en uteservering och åt några smörgåsar.

Sen gick vi bort till vår favoritvinbonde Theo Engel och köpte lite Rieslingvin. Innan vi cyklade tillbaka köpte vi fikabröd hos en bagare mitt emot.

Satte oss vid husbilen och mumsade på de goda bakverken.
Sen fällde vi ner ryggstöden på stolarna och halvsov ett tag i solskenet.

Då vi vaknade till såg vi att en stor ”kryssningspråm” lagt till på andra sidan. Antar att passagerarna skulle få en chans att shoppa loss lite i Zell.

Till middag blev det grillat som avnjöts ute, intill floden. Pratade lite mer med vår tyska granne om allt möjligt innan vi tog hand om middagsdisken.

Dagens etapp var på cirka 6 mil.