Burg till Værløse

2016-08-12

Efter frukosten åkte vi till Calle för att handla lite. Tog lite tid att hitta det vi ville ha. Medan vi gick där tipsade en svensk herre om att några av flaskorna vi lagt i vagnen var 60 DKK billigare på Flegard.
Så vi åkte dit efter att vi lastat in allt i husbilarna. Konstaterade att Flegard kändes betydligt fräschare än Calle´s.

Efter shoppandet var det bara att åka till Puttgarden och ställa sig i kö till färjan. Hamnade hos en lite strulig tjej så det tog lång tid att få biljetten.

Första gången vi sett att det åkte ombord ett tåg på färjan. Det gjorde förmodligen att det fick plats färre bilar. Vi kom precis med, men Sandra och Stefan fick vänta på nästa färja.

Tåget var fullt av stirriga asiater som virrade omkring på bildäck och gick in i bilar då de skulle ta kort på tåget. Några av dem på bilden ovan, ute på akterdäck.

Vi passade på att äta lunch ombord på båten. Annars hände ingenting spännande, utom att vi såg ett militärt fartyg.
(Om det nu var så spännande är lite osäkert).

Då vi kom till Danmark fortsatte vi till rastplatsen vid Farø, där vi väntade på Sandra och Stefan. Sen fortsatte vi till Værløse för att träffa Eva, Dennis och barnen. Vi blev varmt välkomnade och på kvällen bjöds vi på burrito-/taco-buffé.

Dagens etapp var på cirka 19 mil (inklusive färjeturen).