Bovallstrand till Lysekil Holma GK

2014-07-24

Efter frukosten skiljdes vi åt. Sandra och Stefan skulle klättra och vi ville spela golf.

Tog ett kort innan vi lämnade ställplatsen, det såg ut att bli en solig och varm dag idag också.

Vi stannade i Brastad där vi både tankade på Statoil 1.2.3 och handlade mat på ICA nära. Sen fortsatte vi till Lysekil Holma GK som hade uppställning med el och var med i golfhäftet. Vi fick golftid 12:08, så vi tog med extra vattenflaskor eftersom det var rejält varmt ute.

Banan hade öppnat förra våren och hade reducerad greenfee, om man inte hade golfhäftet. Så vi var beredda på att den skulle ha lite tveksam kvalité, men den var absolut helt OK att spela på. Ovan syns Einar beredd att slå ut från gul tee på hål 8, ett par 5 hål.

Vi kom ikapp en tre-boll och fick vänta lite på slutet. Tre-bollen gick av efter 9 hål och vi ställde oss i skuggan och åt smörgåsar. Konstaterade att vi druckit nästan 1,5 liter vatten i var på 9 hål. Vi tog det lite lugnt i skuggan och släppte förbi en två-boll innan vi peggade upp på hål 10.

Fast det var så varmt och en obekant bana spelade vi ändå hyfsad golf bägge två. Banan var dessutom så ny så att den inte fanns med i Einar´s golf app (golf shot). Ovan ser man Bettan slå ut på hål 15, ett ganska kort par 3 hål med höjdskillnad.

Vi fick vänta lite på hål 16, så vi riggade upp kameran på golfvagnen.
Efter avslutad runda var det riktigt skönt med en dusch.

Precis då vi duschat färdigt kom Sandra och Stefan med sin husbil. De hade haft en bra klätterdag och dessutom träffat en av Einar´s kollegor (som också klättrade).

Vi hängde upp lite blöta kläder som vi tvättat upp och satte oss i skuggan, var fortfarande väldigt varmt i solen.

Hade bestämt att vi skulle göra grillspett så grillen tändes, men flyttades bort till skuggan. Precis när vi skulle börja äta blev Sandra getingstucken och det blev lite kaotiskt ett tag. Hon fick klåda och rodnad på kroppen, men det ordnade upp sig. Tog det lugnt resten av kvällen.

Dagens etapp var på cirka 3 mil.