Blokhus Golf Center till Hanstholm Camping

2014-07-30

Vaknade i god tid för att hinna förbereda dagens golfrunda. I går sa intendenten att vi kunde starta 09:00 på hål 13. Det var nämligen en seniortävling som hade kanonstart på morgonen. Vi slog i alla fall ut på hål 13 klockan 09:00, och det verkade fungera bra.

På hål 14, ett par 3 hål på 131/121 från gul/röd tee, hamnade Bettan i en besvärlig bunker.

På väg mot hål 15 kunde man köpa begagnade bollar och titta på en prydlig rabatt.

Då vi spelat in på hål 18 och ville slå ut på hål 1 blev det lite rörigt. Det var nämligen ganska många som bokat in tider för start på hål 1. (Tror att klubben missat lite i planeringen där.) Var en hel del svenska par som skulle spela, bland annat 2 par som var med i Grönlunds GK. Vi fick i alla fall gå ut med ett trevligt danskt par, Karin och Jesper, så det löste sig.

Det blev riktigt varmt under den här rundan också, så det gick åt mycket vätska. Flöt ändå på ganska bra tack vare trevligt sällskap och ibland riktigt bra golfslag.

Här är vi på gul tee till hål 12, som skulle vara vårt sista hål (vi började ju på 13). Karin och Jesper klev av efter hål 12, de hade sommarstuga i närheten och skulle hem och packa (semestern slut). Vi bestämde oss för att spela hål 13-18 igen. Efter 24 hål var vi alla fall nöjda och tog en välbehövlig dusch i klubbhuset. Glömde tyvärr ta kort på uppställningsplatsen, men man stod helt ostört på en gräsmatta.

Kände inte för att åka så långt så vi kollade vad som fanns i närheten och bestämde oss för Hanstholm Camping.

Hittade en skaplig plats på en stor gräsyta.

Sen gick vi ner till stranden, fick vara med på kort på vägen ner dit.

Var inte speciellt mycket folk på stranden.

Tog ett motljuskort för att få en lite annorlunda bild. På vägen tillbaka hade vi sällskap med några norrmän som var på väg norrut (deras semester var på väg att ta slut).

Dagens etapp var på drygt 8 mil.