Alvesta GK till Hässlegårdens GK

2011-06-28

Strålande sol och klarblå himmel idag också. Hade sovit lite dåligt eftersom uppställningsplatsen låg ganska nära vägen. (Fast det bara var en liten väg gick det ganska mycket tung trafik på den.) Åt i alla fall frukost i lugn och ro innan vi gick till tee 1. Fick sällskap med Karin och Kenneth, ett jättetrevigt äldre par som bor i South Carolina på vintern. Som vanligt visade vi upp både bra och dåliga golfslag. Både Karin och Kenneth spelade ganska stabilt. Kul att se att man kan spela riktigt bra golf även som pensionär. Fast vi gick ut 1,5 timme tidigare idag var det rejält varmt då vi kom till hål 9. Riktigt skönt att sätta huvudet under en vattenkran efter fikat. På slutet var det lite dåligt med koncentrationen eftersom det var så varmt. Idag var det Bettan som hade flest poäng (1 mer än Einar).

Kenneth knäppte ett kort på oss då vi precis gått av green på hål 18. Bestämde oss för att ta det lugnt och stanna kvar i Sverige ett tag till. Väderleksprognosen lovar sol och värme några dagar till. Åkte till Hässlehom och stannade på Hässlegårdens GK.

Uppställningsplatsen låg väldigt nära tee 1, vi ställde oss så att vi kunde sitta och se när folk slog ut.

Utsikt från husbilen mot hål 1. Efter ett tag blev vi hungriga och gick bort till restaurangen och åt varsin otroligt god hamburgare.

När vi kom tillbaka hade det kommit 1 husvagn och 2 husbilar. Kortet taget från röd tee 1 (bakåt). Satte oss och slöade med varsitt glas cider i den ljumma sommarkvällen. Såg några killar i 18-årsåldern som slog ut från gul tee och kom riktigt långt. De gick tillsammans med en liten späd tjej, som också slog ut från gult och nästan kom lika långt. Tydligen ska det bli lika varmt imorgon, så vi har bokat en tidig tid. Passade på att titta på allsång på Skansen (eftersom det var första avsnittet).

Dagens etapp var på 12 mil.