Augusti-golf 2024

Som vi bestämt skulle det inte bli några långturer med husbilen under augusti, september. Vi hade bestämt att försöka beta av så många GK+ banor som möjligt den här golfsäsongen. Under juni/juli hade vi, förutom Vassunda GK spelat: Grönlund GK, Burvik GK, Åkersberga GK, Friiberghs GK, Torshälla GK. Hade också blivit ovanligt mycket spel med Vassundas Grey Tops. Tog ofta husbilen även till spel på Vassunda GK.

På bilden ovan ser man Bettans sällskap under en Grey Tops runda i slutet av juli. Märkligt nog alltid sol och oftast inga moln på de rundorna. Fast man ser på bilden att morgnarna var svala.

Einars spelsällskap under samma runda, men taget några timmar senare. Man ser att det fortfarande var fint väder och även betydligt varmare.
Kvalitén på vårt golfspel med Grey Tops varierade rejält, men vi hade alltid trevliga rundor.

Bilden ovan är från en måndagsrunda veckan efter. Som vanligt fint väder och ingen nederbörd.

Näckrosen i dammen på hål 3 blommade för fullt.

Märktes att vi var inne i augusti, eftersom kvällarna blev allt mörkare. Bilden tagen på Vassunda GK en söndagskväll i mitten av augusti.

Dan efter då det var dags för Grey Tops spel var det som vanligt fint väder. Einars spelkompisar på bilden ovan.

Sista rundan på Vassunda i augusti var det som vanligt fint väder, men lite kyligt på morgonen. Bettans spelkompisar på bilden ovan.

I mitten av augusti blev det en lite längre utflykt. Åkte först till Åkersberga GK för att spela GK-plusspel med Vassundas pensionärer. Var på plats redan dan innan vi skulle spela.

Blev inte så många kort från rundan, men ovan ser man en av Einars spelkompisar göra sig klar för att slå ut på hål 5.

Efter en trevlig runda duschade vi och plockade sen ihop och åkte till Ljusterö GK. Man fick ta färja för att komma till banan, som vi spelat för många år sedan. Var lite trångt på parkeringen, men vi hittade en bra plats. Fanns ingen möjlighet till elanslutning, men i och med att vi bytt till litiumbatteri i husbilen var detta inget problem.

Tog ett kort på uppställningen framåt kvällen, då det var alldeles öde på parkeringen.

Dan efter var det dags att spela en runda , tyvärr fick vi gå själva. Gjorde dock inte så mycket, eftersom vi fick en banguide och kom dessutom ihåg delar av banan.

Banan är bitvis ganska smal, vilket är en utmaning. Bettan på väg att putta på första hålet.

Einar på väg att slå ut på ett av de lite besvärligare hålen. Var likadana mattor vid samtliga tee, och man fick en påse med specialpeggar då man betalade rundan. Efter avslutad runda duschade vi och plockade ihop innan vi åkte mot färjan.
Var absolut nöjda med vår lilla golfutflykt..

Några dagar senare var det dags för en ny liten utflykt med husbilen.

Åkte till Ängsö GK, för att träffa Ing-Britt och Mats. Var på plats i god tid innan vi skulle spela en runda.

Fick en trevlig runda i vackert väder. Bettan beredd att slå ut på hål 17 på bilden ovan.

Ing-Britt redo att slå ut på sista hålet på bilden ovan.
Efter rundan hade vi mycket att prata om, eftersom det var ett bra tag sen vi sågs senast.

Dan efter åkte Ing-Britt och Mats mot Västerås medan vi stannade kvar för att spela en runda med Vassundas pensionärer.

Bettans spelkompisar på bilden ovan. Som vanligt var det fint väder, då vi spelade.

Einars spelkompisar på bilden ovan.


Vi åt lunch på klubben och tog sen en dusch. Då vi bokade golf och uppställning hade vi bestämt oss för att stanna 2 nätter, så vi satte oss och tittade på när folk slog ut från tee 10. Efter ett tag kom Britt-Marie och Göran med sin husbil. Jättekul att se dem, eftersom det var i maj vi sågs senast. Fanns förstås mycket att prata om.

Nästa dag sa vi hej till Britt-Marie och Göran, innan vi åkte mot Friiberghs GK, där vi bokat golf och uppställning. Stannade till i Enköping hos Gasolfyllarna, för att se till att bägge gasolflaskorna var fulla.

Bettan på väg att spela fram på hål 12 på bilden ovan. Märkligt nog fint väder även under denna runda, fast det började blåsa en hel del mot slutet av rundan. Vi spelade skapligt bägge två, men det kändes i kroppen att vi spelat 4 dagar i rad.

Efter avslutad runda blev det varsin GT, som fick avnjutas bakom bilen där det var lä. Blev grillat till middag, men vi fick äta inne i husbilen eftersom det kom en regnskur.

På kvällen blev det ett kort på uppställningen, som man ser var det gott om plats.

Då det blivit mörkt ute såg vi ”mystiska” ljussken på banan och var tvungna att gå och titta. Var robotgräsklippare som arbetade med banan.

Nästa dag åkte vi till Wattholma GK, där Caravan Clubs Uppsala-sektion skulle ha den årliga golfträffen.

Var gott om plats för alla som skulle vara med. Blev lite förvånade över att Fyrisån rann bakom bilarna, fast det var mera ett lite bredare dike än en å.

Då alla ekipage var på plats hade vi en puttningstävling.

Då det blivit mörkt såg vi att det var norrsken.

Dan efter var det dags för golftävling.

Utsikt från tee till hål 8 på bilden ovan.

Efter rundan var det samling och diskussioner om allt mellan himmel och jord.

Sen var det dags för redovisning av resultat och prisutdelning från ett digert prisbord.

På bilden ovan ser man prispallen med en stolt segrare i mitten.
Efter prisutdelningen samlades vi för gemensam middag i klubbhuset.

Dan efter var det dags att åka vidare.

Fast först blev det ett kort från ovan. Den smala mörka randen i nederkanten är Fyrisån. Åkte sen hem och lassade ur golfgrejorna.